До кінця року майже 20% буковинців проживатимуть в об’єднаних громадах

В Чернівцях підбили підсумки "Децентралізаційного марафону" (ВІДЕО)

Про головне

Аліна Лісненко

 У Чернівецькому обласному відділенні Асоціації міст України 7 грудня підбили підсумки «Децентралізаційного марафону», який проходив на Буковині протягом року

 
 

Експерти з децентралізації розповіли про візити до всіх громад, які виявляли бажання об’єднатися, а також про проблеми, з якими зіштовхнулися під час поїздок.

«Марафон – це такий старт, де до фінішу приходять не всі. І Чернівецька область у цьому випадку не є виключенням. Тому, коли починався «Децентралізаційний марафон», стартувало у нас не шість громад, і навіть не сім, а, за моїми підрахунками, близько дванадцяти громад. По мірі того, як здійснювався політичний тиск на районному й обласному рівні, як не було законодавства, яке б видавало більше впевненості і довіри до влади,  деякі учасники сходили з дистанції».

Ольга Чепель, експертка Офісу Реформ

Загалом протягом року у Чернівецькій області сформувалося сім об’єднаних територіальних громад. За підрахунками експертів, до кінця року майже 20% буковинців, а це близько 176 тисяч осіб, проживатимуть в об’єднаних громадах.

Фото та відео Максима Козменка.

Схожі публікації