Детективи НАБУ відпустили Розенблата

За кілька годин до цього його затримали, не давши вилетіти з аеропорту до Німеччини

Про головне

Ярина Боринець

Затримання депутата Верховної Ради України Борислава Розенблата в аеропорту "Київ" підствердила Державна прикордонна служба

Депутат мав на меті відвідати Німеччину протягом 19-22 жовтня.

На своїй сторінці Facebook Розенблат повідомляє, що особисто повідомив НАБУ про те, що на три дні планує виїхати за межі України, хоча й не був зобов'язаний цього робити.

Борислав Розенблат заявив, що 16 жовтня строк дії обраного йому запобіжного заходу закінчився, а суд не розглянув клопотання про його продовження. 

За даними НАБУ, щодо депутата відбувалися слідчі дії і ніхто нардепа не затримував.

Інше джерело в правоохоронних органах розповіло УП, що Розенблата зняли з літака для "розгляду йому запобіжного заходу".

"Це була вказівка Холодницького (Назара, голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - ред.)", - зазначило воно.

За даними джерела, в депутата вилучили 11 ювелірних виробів, які він не вказував у митній декларації.

У серпні суд продовжив дію запобіжного заходу Бориславу Розенблату до 17 жовтня. Таким чином суд залишив у силі зобов’язання Розенблата носити електронний браслет із забороною виїжджати з Києва й Житомира без дозволу слідчого і здати закордонний паспорт.

Депутат Борислав Розенблат є фігурантом так званої «бурштинової справи». У його діях силовики вбачають ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму в 280 тисяч доларів. Розенблата підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і вчинення інших дій, пов’язаних із видобутком бурштину, в інтересах компанії-нерезидента. Борислав Розенблат ці звинувачення відкидає.

Джерело фото

Схожі публікації