Депутат від "Батьківщини" задекларував 18 кілограмів готівки

Найбагатший депутат Чернівецької міської ради, забудовник від БПП позичив у батьків 9 мільйонів

Про головне

Ярина Боринець

Найбільші статки показали представники “Рідного міста”, а лідер фракції “Свобода” минулого року не заробив нічого

Такі результати дослідження електронних декларацій опублікував сайт Чесно.

Депутат від "Самопомочі" працює на двох роботах та встигає займатись підприємницькою діяльністю. А депутат від "Батьківщини" Артур Мунтян задекларував щонайменше 18 кілограмів готівки, якщо рахувати у гривнях номіналом 500 грн.

Співвласник будівельної компанії "Ромтіс Буд", депутат БПП “Солідарність” Ромео Скрипа став найбагатшим завдяки батьківським коштам.

За два роки доходи депутата збільшились утричі, проте 97% з них складає позика у 9 млн грн (ймовірно, батьки декларанта). Будучи забудовником, депутат є членом комісії з питань земельних відносин, архітектури та будівництва.

Відомий у місті ресторатор та готельєр Валерій Чинуш посідає 2-ге місце із доходом у 7,3 млн гривень. З них більше половини складають виплати згідно з договором відступлення права вимоги по ТОВ "Бізнес-центр "Буковинський", дещо менша частина – зарплатня та дохід від провадження підприємницької діяльності дружини.

Молодий депутат-бізнесмен Валерій Найдиш разом зі своєю дружиною декларує дохід у понад 2 млн грн, з них майже всі кошти отримані від провадження підприємницької діяльності. Згідно з єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, подружжя займається роздрібною торгівлею та ресторанним бізнесом.

Ще один "рідномістянин" Анатолій Чесанов заробив понад 2 млн грн. З них більше половини складає дохід від відчуження корпоративних прав та цінних паперів Чернівецького підприємства Будівельна компанія "Промбудінвест", котра займається торговельним посередництвом.

Закриває п’ятірку представник "Об’єднання "Самопоміч" Богдан Ковалюк. Свої майже 2 млн грн депутат заробив разом із дружиною (теж підприємцем).

Депутат, працюючи на кафедрі економіки підприємства Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, отримує дохід ще й від підприємницької діяльності, а також як виконавчий директор ПАТ "Цегельний завод №1".

Джерло фото 

Схожі публікації