Чеські виробники військової продукції ведуть переговори з Україною щодо поставок озброєння – посол

Чехія скасувала обмеження на експорт зброї в Україну, які діяли від зими 2014 року

Про головне

Оксана Чорна

Посол Чехії в Україні Радек Матула переконаний, що чеські виробники військової продукції ведуть переговори з українськими партнерами щодо поставок озброєння

Про це дипломат заявив у інтерв’ю Європейській правді.

За його словами, раніше політика Чеської Республіки обмежувала можливість постачання зброї до України, однак зараз відкривається можливість співпраці в постачанні деяких видів військової техніки на основі стандартного процесу експортного ліцензування.

"Від зими 2014 року діяла заборона на поставки військової техніки і матеріалів в Україну. Зараз ми робимо цю процедуру стандартною. Це означає, що для кожного випадку окремо розглядатимемо питання видачі ліцензії".

Радек Матула, посол Чехії в Україні

Наразі у посла немає інформації, чи надходили від України запити щодо зацікавленості в окремих видах озброєння. Але дипломат впевнений, що низка чеських виробників військової продукції вже контактують щодо цього питання зі своїми українськими партнерами.

Посол також відзначив, що сьогодні співпраця між міністерствами оборони Чехії та України зосереджена на таких сферах, як підготовка, навчання фахівців, обмін досвідом у сфері військової реформи. 

Джерело фото

Схожі публікації