Чернівці очолюють список смертності на вулицях міста

Безпека руху на вулицях чернівців найнижча в Україні

Про головне

Ярина Боринець

"Буковинська агенція регіонального розвитку» провела дослідження безпеки дорожнього руху у Чернівцях

Про це повідомляє Погляд.

Координатор проекту "Безпечні вулиці" Микола Ляхович розповів, що дослідження мало три завдання: дати оцінку стану безпеки руху у місті, провести об'єктивне обстеження вулично-дорожньої інфраструктури та надати місту рекомендації, які підвищать рівень безпеки на вулицях Чернівців.

Дослідники отримали інформацію від Національної поліції про аварійність та смертність в місті Чернівці. За цими даними, кількість загиблих у місті за 12-місячний період з 27 березня 2016 до 26 березня 2017 року склала 19 осіб, кількість травмованих – 189 осіб (в 158 ДТП). Серед 158 ДТП з травмованими, 110 сталися за участі пішоходів. Із них на пішохідних переходах сталося 61 ДТП, а поза ними – 49 ДТП.

За офіційними даними Головного управління статистики у Чернівецькій області, населення Чернівців станом на травень 2017 року складає близько 265 тисяч осіб. Таким чином відносна смертність на території міста складає 7,17 осіб на 100 тисяч населення. Для розуміння гостроти проблеми варто порівняти цей показник з іншими обласними центрами західної України, що подібні до Чернівців за історичними, демографічними та містобудівними параметрами.

Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації