Чернівецький змагальний сезон буковинські лучники завершили боротьбою за Кубок Чернівців(фото)

Змагалися понад 80 спортсменів впродовж 2-х днів

Про головне

Яна Вичавка

Серед учасників – і титуловані лучники, і початківці

Про це повідомляє Буковина.

Всього 2 хвилини дається спортсмену на 3 постріли. Загалом впродовж змагального дня лучники 150 разів намагалися вцілити у «десятку» з відстані 70 м. Олександр Федорюк у свої 14 вже має спортивні досягнення і прагне виконати кваліфікаційний норматив майстра спорту міжнародного класу.

«Сьогодні тяжко стріляти, але ми пристосовуємось до цього в нас вже були такі змагання вже бували». 

Олександр Федорюк, чернівецький лучник

Кубок Чернівців відбувся на лукодромі обласного центру. Його довжина 100 м, ширина – 60. Створене стрільбище завдяки зусиллям заслуженого тренера України Анатолія Єгорова. Закритих приміщень таких розмірів, де б могли проводити змагання зі стрільби з лука, у Чернівецькій області немає.

«Відстані у нас – 70 метрів, 60, які ви бачите на цій поляні. Зала на 70 метрів в нас немає в Чернівецькій області, щоб стріляти. Могли б піти під дах, але де? Ніколи не переносяться змагання. Дощ, вітер, які жбурляє 100-кілограмові щити, які падають, все рівно стріляють. Щоб попасти в такий вітер у свій щит, потрібно цілитися у сусідній щит, вітром зносить стрілу у твій щит. Метео умови впливають на результати. Дощ. Але нічого страшного, змагання в нас ідуть». 

 Анатолій Єгоров, головний суддя

Взяла участь у змаганнях і Тетяна Дорохова. Багаторазова чемпіонка Європи та України, 5-разова чемпіонка Світу, заслужений майстер спорту України зі стрільби з лука каже, у кожного спортсмена бувають періоди успішних виступів і спаду. А такі змагання допомагають перевірити свої сили і рівень підготовки.



Схожі публікації