Через Буковину побудують транспортний коридор, який з’єднає Балтійське море з Чорним

Найближчим часом сторони обговорять фінансові можливості

Про головне

Аліна Лісненко

Голови Львівської і Чернівецької обласних рад, а також керівництво румунського повіту Сучава домовилися про початок практичної реалізації проекту з будівництва швидкісного транспортного коридору через Східні Карпати

Про це повідомляє "Національний Промисловий Портал" з посиланням на "Zaxid.net".

"У нас відбулася робоча зустріч з делегацією з України, у складі якої були голови обласних рад Чернівців і Львова. Обговорили питання транскордонної співпраці, головне з яких – продовження роботи на рівні робочих груп з метою подальшої практичної реалізації проекту з будівництва швидкісної автотранспортної магістралі через Східні Карпати (Львів-Чернівці-Сірет-Сучава-Пашкань-Бакеу-Фокшань-Бухарест), яка з’єднає Балтійське море з Чорним".

Георге Флутур, голова Сучавської повітової ради

За його словами, найближчим часом сторони обговорять фінансові можливості, зазначивши, що вони планують звернутися із спільним листом до європейських інститутів для надання фінансової допомоги при будівництві магістралі.

Голова повітової адміністрації зауважив, що під час зустрічі було досягнуто домовленості про реалізацію інших важливих для України та Румунії транскордонних інфраструктурних проектів.

Голова Чернівецької облради Іван Мунтян за підсумками зустрічі повідомив, що на ній також були присутні керівники низки районів та об’єднаних територіальних громад Чернівецької області, проте наприкінці березня зустріч щодо цього відбудеться "у ширшому форматі". Він розповів, що відповідний проект готується в рамках спільної операційної програми "Румунія – Україна 2014-2020".

Джерело фото

Схожі публікації