Cambridge Analytica оголосила про банкрутство

Cambridge Analytica збирала дані користувачів Facebook, щоб використовувати їх в політичній рекламі

Про головне

Ярина Боринець

Компанія Cambridge Analytica, яка виявилася в центрі скандалу навколо використання особистих даних користувачів Facebook, оголосила про припинення своєї діяльності

Як повідомляється на сайті компанії, Cambridge Analytica подала заяву про банкрутство в Великобританії і незабаром подасть аналогічну заяву в США, передає "Медуза".

"Протягом останніх місяців Cambridge Analytica стала жертвою численних необґрунтованих звинувачень і, незважаючи на зусилля для виправлення цього, була осуджена за свою діяльність, яка не тільки законна, але і широко визнана як один зі стандартних компонентів онлайн-реклами в політичній і комерційній сферах".

Cambridge Analytica

У березні 2018 року низка британських і американських ЗМІ повідомили, що Cambridge Analytica збирала дані користувачів Фейсбук, щоб використовувати їх в політичній рекламі. Згодом з'ясувалося, що компанія отримала особисту інформацію 87 мільйонів користувачів соцмережі.

Компанія Facebook визнала витік даних і анонсувала ряд масштабних змін в соцмережі, що стосуються конфіденційності даних користувачів.

Джерело фото

Схожі публікації