Безпека на водоймах

Як захистити себе та своїх рідних під час купання

Про головне

Оксана Чорна

Що потрібно знати, щоби вберегтися від неприємностей

Без шкоди для власного здоров'я можна перебувати на сонці з 8 до 11:00 години ранку та після 15 години дня. Не забувайте користуватися сонцезахисними засобами. Якщо вода тепла, то можна купатися близько 30 хвилин, не більше, якщо прохолодна – 5-7 хвилин. Це допоможе уникнути переохолодження тіла та можливих наслідків цього.

Якщо у вас підвищена температура, потрібно уникати перебування на сонці. Вода може спричинити проникнення інфекції в організм. Якщо маєте алергічну висипку або відкриті рани, краще відмовитись від купання. Також не варто плавати одразу після трапези. Почекайте хоча б півгодини після того, як поїли.

Якщо купаєтесь разом із дітьми, заздалегідь розкажіть їм, як поводитись на водоймі. Не можна:

- стрибати у воду з вишок та інших будь яких підвищень;

- спонтанно пірнати і хапати за руки і ноги, так як це може призвести до нещасного випадку і нанесення численних травм пірнаючому жартівникові;

- плавати на плавзасобах у разі їх пошкодження, наявності шторму і хвиль, при сильному вітрі і дощі;

- купатися в спекотні дні без головних уборів, це може призвести до сонячного удару.

Якщо малюк наковтався багато води, спочатку варто його заспокоїти. Після того, як дитина відкашляється, дайте йому теплої води або чаю.

Не можна в цей момент сварити дитину і починати знову розповідати про техніку безпеки на воді, адже це може викликати сильне хвилювання, призвести до психологічного розладу. Наприклад, у малюка може розвинутися страх перед водою.

При пірнанні у вухо може потрапити вода і викликати серйозні ускладнення зі слухом. У цьому випадку варто відмовитись від пірнань та покласти невеликий шматочок сухої і чистої вати в вушний отвір, у який потрапила вода. Можна також укласти дитину спати на хворе вухо, щоб воно прилягало до подушки, а не навпаки. Це посприяє швидкому і безпечному витіканню води.

У разі, якщо дитина скаржиться на сильний пульсуючий біль в області вуха, не варто відкладати похід до фахівця, так як такі симптоми є ознакою розвитку запальних процесів, які можуть спричинити за собою погіршення слуху. 

Запам’ятайте, вода не така вже й безпечна, як здається на перший погляд. Вона може заподіяти багато шкоди, особливо, якщо не дотримуватись техніки безпеки на воді.

Бережіть себе та своїх рідних!

Джерело фото

Схожі публікації