АвтоЗАЗ може припинити роботу

Вітчизняному виробнику не вистачає замовлень

Про головне

Аліна Лісненко

Корпорація «Укравто» готова законсервувати виробництво на «Запорізькому автомобільному заводі» (ЗАЗ, ПАТ «Промавтоінвест»)

Про це повідомляє "Громадське".

«Наразі ЗАЗ намагається шукати будь-які замовлення — випускати непрофільну продукцію, веде переговори про складання тракторів корейської фірми LS. Всі ці дії спрямовані на збереження підприємства і колективу, на збереження промислового потенціалу Запорізької області і України. Але, якщо в найближчий час ситуація не зміниться, єдиним виходом дійсно буде консервація виробництва і припинення існування в Україні автомобілебудівної галузі як такої». 

прес-служба корпорації "Укравто"

Завод закінчив 2017 рік з великими збитками (170 млн гривень збитків за 9 місяців, розрахункова сума збитків в річному звіті складе близько 296 млн гривень, з урахуванням збитків від переоцінки кредитного портфеля). Станом на січень у «ЗАЗ» заборгованість за кредитами — 3 млрд гривень і 24 млн доларів США.

Торік було вироблено 1674 автомобілі при проектній потужності 150 тисяч авто на рік. На заводі працює всього 1350 людей, але вони зайняті не повний тиждень, пише видання.

ПАТ «Промавтоінвест» (раніше ПАТ «Запорізький автомобільний завод», Запоріжжя) — найбільший в Україні автомобільний завод. Входить в корпорацію «Укравто» (Київ) бізнесмена Таріела Васадзе. «Укравто» також контролює декілька компаній-імпортерів та дистрибюторів іноземних легкових автомобілів.

У 2017-му АвтоЗАЗ перестав виробляти Lanos через масовий ввіз старих авто на єврономерах, йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації