Апеляційний суд відмовився визнати Саакашвілі особою, яка потребує додаткового захисту

Судове засідання відбулося сьогодні, 5 лютого

Про головне

Ярина Боринець

Апеляційний суд Києва підтвердив рішення про відмову в наданні екс-президенту Грузії і колишньому голові Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі статусу особи, яка потребує додаткового захисту

Рішення було прийнято в ході судового засідання в понеділок, 5 лютого, передає "112 Україна".

Саакашвілі відреагував на рішення суду постом у Facebook.

"Таким чином я втрачаю статус находження в Україні. Це чергове рішення Порошенка, а не суду".

Міхеіл Саакашвілі

Відповідно до Закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту", додатковий захист надається на індивідуальній основі іноземцям та особам без громадянства, які прибули в Україну або перебувають в Україні і не можуть або не бажають повернутися в країну громадянської належності або країну попереднього постійного проживання.

 Нагадаємо, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства.

3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив Саакашвілі у визнанні незаконним рішення Управління ДМС в Київській області, яким йому відмовлено у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту після позбавлення громадянства України. Суддя Окружного адмінсуду Києва Тетяна Скочок оголосила рішення: "У задоволенні позову відмовити повністю".

5 січня Тбіліський міський суд визнав винним Міхеїла Саакашвілі у справі "про злісне перевищенні повноважень" на посаді президента Грузії і присудив три роки позбавлення волі. Саакашвілі вважає, що українська влада навмисно прискорює розгляд питання про його статус в Україні, щоб мати формальні підстави для екстрадиції його з країни.

Джерело фото

Схожі публікації