Адміністрація Трампа анонсувала кінець імміграційного захисту програми "мрійників"

Сотні тисяч мігрантів можуть змусити покинути США

Про головне

Оксана Чорна

5 вересня адміністрація Трампа оголосила про скасування програми Обами, яка дає змогу молодим незареєстрованим іммігрантам жити в країні, не боячись депортації

Про це повідомляє The Washington Post.

Після тижнів інтенсивного обговорення президент Трамп та його радники прийняли рішення, яке стане ударом по сотнях тисяч іммігрантів, відомих як "мрійники". Це люди, які незаконно проживали у США з моменту їхнього народження.

Програму Барака Обами, розпочату в 2012 році, назвали "відкритим обходом імміграційного законодавства", зауваживши, що вона навряд чи витримає судову перевірку.

Департамент внутрішньої безпеки заявив, що більше не прийматиме нові заяви про відстрочення для дітей іммігрантів, які народилися в США. Завдяки ним майже 800 тисяч "мрійників" отримали дворічні дозволи для роботи. Ті, хто зараз перебувають на обліку в DACA, зможуть продовжувати працювати до закінчення терміну їх дозволу. Тим, чиї дозволи закінчуються до 5 березня 2018 року, дозволять до 5 жовтня подавати заявки на подовження терміну на два роки.

Ініціатори законопроекту назвали рішення гуманним способом розкрутити програму і закликали законодавців вирішувати законодавче рішення щодо імміграційного статусу "мрійників". Вищі посадові особи Держдепартаменту підкреслили, що якщо Конгрес не дозволить діяти, "мрійникам" видадуть повідомлення про прибуття в імміграційний суд.

Джерело фото

Схожі публікації