2,5 тисячі звернень надійшли до Муніципального контактного центру після зливи у Чернівцях

Негода завдала невтішних наслідків у Чернівцях та області

Про головне

Аліна Лісненко

Злива та шквальний вітер у Чернівіцях увечері 12 червня завдали шкоди місту

ДСНС повідомляє, внаслідок негоди пошкоджено покрівлі на двох будинках на вулиці Героїв Майдану та 1-му провулку Шипинському, внаслідок падіння дерев пошкоджено три транспортні засоби, в тому числі один маршрутний автобус, на проїзджі частини повалено 28 дерев, знеструмлено 5 підстанцій в мікрорайоні Ленківці, одна підстанція на 10 Кв та 5 підстанцій садових товариств на Роші, 20 ліній електромерж 0,4 кв, що забезпечують побутових споживачів, знеструмлено насосну станцію «Біла», зламано три електричні опори на вул.Нікітіна, Вербовій та Мамаївській, підтоплено залізничний вокзал та кілька підвальних приміщень.

Міські служби приступили до ліквідації наслідків стихії одразу після її завершення. Зливова мережа справилася з відведенням води, окрім кількох проблемних ділянок, де є потреба у повній реконструкції мережі із застосуванням нових технічних рішень. Зокрема, такою є територія, прилегла до залізничного вокзалу. Тендер на розробку ТЕО, моделювання стоку води, передпроектні та проектні роботи по об’єкту "Будівництво споруд із запобігання підтоплення залізничного вокзалу та прилеглої території до нього в м.Чернівці" оголошено у травні місяці. На виготовлення проекту передбачено 600 тис.грн. Наразі до участі у тендері заявився лише один учасник.

Бригади КП МіськШЕП продовжують роботи над розчисткою зливових решіток та доріг від наносів, спричених зливою. Над усуненням пошкоджень електромереж працюють 6 аварійних бригад міськРЕМУ. Впродовж ночі з доріг, місць, де є загроза життю людей прибрано 28 повалених дерев. Роботи з розпилювангня та прибирання повалених дерев тривають, повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

На адресу Муніципального контактного центру після зливи надійшло понад 2,5 тисячі звернень.

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради, упродовж найближчих 2-3 годин, зі збереженням до кінця доби 13-14 червня, по області та місту очікуються грози та сильний дощ.

При грозі – посилення вітру до 15-20 метрів за секунду. Місцями град.

Джерело фото

Схожі публікації