20-річного українця довели до самогубства в сибірській в'язниці

Станіслав Труняков був одним із тисяч так званих "українських наркокур'єрів"

Про головне

Оксана Чорна

Самогубство українця в російській тюрмі, на думку правозахисників, розкрило кримінальні схеми вимагання великих сум грошей у родичів в'язнів

20-річного Станіслава Трунякова знайшли висячим у зашморгу без ознак насильницької смерті в виправній колонії №2 міста Тюмені 25 червня.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на ura.news.

Російський правозахисник Володимир Осечкін стверджує, що Станіслава Трунякова після затримання з партією наркотиків етапували в тюрму, де місцеві авторитети почали використовувати хлопця. Бандити вимагали в нього і його сім'ї 50 тисяч рублів. Проте після того, як друзі та родичі з України зібрали кошти, насильство над хлопцем продовжилося.

"Під страхом побиття і зґвалтування Станіслава змушували робити масаж "смотрящим", носити чай і каву, прибирати і прати чужі речі. Його використовували 20 годин на добу, не даючи толком спати і їсти. Бандитам 50 тисяч здалося мало, і вони зажадали більше".

Володимир Осечкін, російський правозахисник

Odoo CMS - велика картинка

Джерело фото

За даними джерела Осечкіна, отримані гроші йшли на підкуп посадових осіб. Всі ці дії, на думку правозахисника, покривав сам начальник тюрми Гейс Гулієв, який нібито був у частці з кримінальними авторитетами.

Як повідомили в прес-службі обласної прокуратури, за фактом суїциду в колонії співробітники прокуратури по нагляду за дотриманням законів у виправних установах Тюменської області почали перевірку.

Виправна колонія №2 відома своїм жорстоким поводженням з ув'язненими. У 2015 році четверо засуджених заявили, що до них була застосована фізична сила. Однак перевірка тоді не встановила фактів побоїв.

Зараз за фактом смерті ув'язненого проводиться перевірка управлінням Державної пенітенціарної служби України в Харківській області та прокуратурою Харківської області.

Джерело фото

Схожі публікації