Леонардо да Вінчі, Еммі Вайнхауз та трохи української класики: куди піти у Києві цього тижня

Афіша подій на 9-14 січня

Події

Дмитро Сидоренко

Через лічені дні новорічний настрій поглинатиме безпросвітна рутина. Тож поки є час варто перезавантажитись. Це означає, що неодмінно потрібна чудова розвага, яких цього тижня буде безліч.

Четверта сестра

Жанр: Чорна комедія на 2 дії

Автор: Януш Гловацький

Режисер: Станіслав Мойсеєв

Януш Ґловацький – один із найвідоміших на сьогодні польських драматургів. Його п’єса «Четверта сестра» є одночасно блискучою пародією на чеховських «Трьох сестер» і гострим нещадним гротеском на життя пострадянської Росії, зокрема її столиці, міста-героя Москви. У творі Ґловацького сестри живуть уже не в провінції, а в Москві, проте прагнуть тепер аж до далекого Нью-Йорка. Вони мають доброго тата генерала, у них є наймолодший прийомний брат, який раптом виявляється... четвертою сестрою. Як сталося таке дивне перевтілення і навіщо воно було потрібно – можна довідатись, переглянувши іскрометну постановку цієї чорної, але такої веселої комедії.

Коли: 10 січня, 19:00

Де: Молодий театр

Вхід: 150-300 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Леонардо да Віччні: геній у Мілані

Видатний митець плідно працював у Мілані у різні періоди свого життя. Там він відкривав для себе нові ремесла і створював легендарні шедеври, серед яких «Тайна вечеря».

Грандіозна експозиція, приурочена життєпису Леонардо да Вінчі в рамках EXPO в Мілані, лягла в основу цього фільму. Стрічка зобразить багатогранне дослідження та хронологію створення безлічі картин художника. Також буде показано найбільшу збірку рукописів і креслень, а також неймовірні експерименти з технікою та механікою. Технологія 4К доповнить ефект занурення.

Коли: 11 січня, 19:30

Де: кінотеатр «Україна»

Вхід: 70-120 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Amy Winehouse – Body and Soul

На цей спектакль фанати співачки очікують з нетерпінням, оскільки він щирий, трагічний, злиденний і пристрасний.

У центрі подій епатажна і водночас відкрита Amy Winehouse, яка своїм унікальним талантом підкорила публіку. Вона могла залишатись на верхівці Олімпу шоу-бізненсу до кінця часів, проте всі творчі люди вразливі. Тож у будь-який момент смертельна залежність може застати їх зненацька.

Павло Коробчук зіграє роль журналіста, який повідав про крихку втіху. Амбіційний український гурт «The Velvet Sun» виконає пронизливі клавішні і гітарні соло, щоб зблизити глядача з відчуттям трагедії і розпачу.

Коли: 11 січня, 19:00

Де: Будинок архітектора

Вхід: 175-275 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Пригоди Паддінгтона 2

Жанр: комедія, сімейний

У головних ролях: Г'ю Грант, Брендан Глісон, Джим Бродбент, Бен Вішоу, Пітер Капальді, Джулі Волтерс

Режисер: Пол Кінг

Елегантний джентльмен у ведмежому хутрі став звичним мешканцем будинку сім’ї Браунів. Його обожнюють усі без винятку (звісно ж, бо британський гумор зараз у тренді). Невдовзі станеться важлива подія у житті хатнього улюбленця – тітоньці Паддінгтона Люсі виповнюється 100 років. Турботливий племінник знайшов підробіток, щоби зробити родичці сюрприз. Він хоче подарувати унікальну книгу, що продається в антикварній крамниці. Однак несподівано хтось краде цю книгу. Тож Паддінгтон бере справу у свої руки.

Коли: з 11 січня

Де: у всіх кінотеатрах України 

 
 

Все тільки починається

Жанр: комедія, бойовик

У головних ролях: Морган Фріман, Гленн Хедлі, Рене Руссо, Томмі Лі Джонс, Джо Пантольяно, Елізабет Ешлі

Режисер: Рон Шелтон

Сонце, пальми та гучні туси у пансіонаті – це рідна стихія для Дюка Драйвера (Морган Фрімен). Свого часу він був адвокатом і через колосальний ажіотаж навколо однієї справи зникнув по програмі захисту свідків. І щоби не нудьгувати у своєму прихистку, він щодня закочує шалені вечірки. Проте одного разу з’являєтьсь Лео (Томмі Лі Джонс). Вони добре знають один одного з минулої роботи, адже Лео – екс-агент ФБР. Він швидко стає свояком і улюбленцем у компанії. Новому приятелю раді всі, окрім Дюка. До давнього конфлікту між ними Лео піддає жару, завоювавши всіх дівчат. Від махача її врятує приїзд наркоторговців, які мріють порішити обох красенів.

Коли: з 4 січня

Де: у всіх кінотеатрах України 

 
 

Лесь Подерев’янський. Таинственный амбал

«Таинственный амбал» – ранній твір заклинателя гострого слівця, талановитого художника і оригінального драматурга Леся Подерев'янського. Дата релізу книги прийшлась на січень 2017 року.

Фінальний продукт поєднує у собі як звичні прийоми (невимушено інтегрована автобіографія), так і химерні вигадки паралельно із сатирою на весь навколишній світ. Подача у стилі українізування русизмів – невід’ємна фішка всіх епатажних письменників. Та варто одразу запам’ятати одне: залиште спроби докопатись до суті твору, натомість віддайтесь емоційному трансу. І тоді ви відчуєте всі принади іронічної і непередбачуваної оповіді, водевілю і всього іншого, що тільки приховано снує у вашій свідомості. Виступ Леся Подерев’янського – це феєрія гумору і неймовірної історії.

Коли: 12 січня, 19:00

Де: Дім Кіно

Вхід: 600-1000 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Lords of the Sound. Музична мульт-країна

Талановитий колектив вміє тонко вловити нотки тематичної атмосфери. Крім того, на глядачів очікуватиме симбіоз живого звуку і відеоряду, який вдало доповнить картину. На маленьких глядачів та їхніх батьків очікує сет уривків з найбільш хітових мультфільмів останніх років: «Шрек», «Різдвяна історія», «Ну постривай», «Холодне серце», «Мадагаскар», «Зоотрополіс», «Льодовиковий період». Без «Гаррі Поттера», «Хроніки Нарнії» і культового «Один вдома» не обійдуться родинні посиденьки.

Коли: 14 січня, 15:00

Де: Національна опера України імені Тараса Шевченка

Вхід: 100-550 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації