Культурний уікенд: куди піти у Києві на цих вихідних

Афіша подій на 10-11 лютого

Події

Дмитро Сидоренко
Odoo CMS - велика картинка

"Скульптура як мистецтво"

Ви любите маскарони? Це не сир і не тістечко, а вид скульптурної прикраси у формі голови людини, тварини чи фантастичної істоти. Маскарони з’явилися ще у ІІІ столітті до нашої ери і прикрашали так званий "замковий" камінь – тобто центральний камінь арки, який тримав і замикав усю конструкцію. Друга хвиля популярності маскаронів припадає на час розквіту готики – коли скульптурні химери "виглядали" з усіх боків споруди і відлякували злих духів. Архітектори ренесансу, барокко, модерну також любили прикрашати будівлі маскаронами. У Києві, певно, найвідоміший маскарон прикрашає Дім невтішної вдови на вулиці Лютеранській – обличчя сумної красуні, що безперестанку плаче.

Де: Національний художній музей України

Коли: 10 лютого, 12:00

Вхід: 50 гривень (20 грн. для школярів, студентів, пенсіонерів)

Odoo CMS - велика картинка

"Не все любят порно"

Це не просто цікавий і класний спектакль. Він перевершує усі очікування глядача, видаючи нестримний еротичний водевіль! Студія вирішила показати альтернативну виставу. Вона цільна по темі й по фабулі. Що й підкреслює несамовитість задуму. Декілька сюжетний ліній перетинаються, ведучи до логічного і водночас смішного апогею. Головні ролі зіграли крутезні і популярні особистості:

Андрій, брат Миколи: програміст, якого кинула дівчина, "жіночий месник" - Голованов Василій;

Емануель Кирилівна: перспективна порнозірка порнозвезда, лох по роботі з комп’ютерами - Мартія Крушинська;

Катерина Сильверстайн: дружина американського мільярдера, колишня громадянка України - Ксенія Хижняк;

Настя: дружина режисера порно фільмів, юрист у галузі кримінального права - Терещенко Поліна;

Микола: режисер "реклами і полунички", вірний чоловік і турботливий батько - Анатолій Нейолов

Де: Театр-студія импровізації "Чорний Квадрат"

Коли: 10 лютого, 19:00

Вхід: 120-370 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Еротична фотовиставка #Nuel2018

Напівоголена краса жіночого тіла є головним натхненням Світлани. У своїй творчості вона зображує особисте бачення витонченої сексуальності, її глибину, грацію ліній, форм. Художниця підносить це гідно і тонко, висловлюючи виключно своїй "жіночий погляд" на ступінь відвертості у художній фотографії.

На даний момент, мистецтву відомі лише одиниці жінок-фотографів, які зробили свій внесок у жанр "арт-ню". Зазвичай, він домінує у фокусі камер фотографів-чоловіків. Світлана Єлісєєва сміливо руйнує стереотипи, демонструючи авторський підхід до обраного стилю.

Де: Attic Space

Коли: 10 лютого, 12:00

Вхід: 150 гривень

Odoo CMS - велика картинка

"Hell Serpent Rising Over Kyiv. Act II"

Найпотужніший концерт початку 2018-го. Тільки для справжніх прихильників вітчизняної важкої музики.

NATURAL SPIRIT - група яка грає в стилі pagan-folk metal і зародилася в найдавнішому місті Чернігові, що безперечно вплинуло на її музику та ідеологічну складову. Жіночий вокал, яскраві клавішні партії, аранжування яких, то заповнюють слухача глибокою атмосферою, то переливаються чудовою симфонією. Все це, а також використання багатьох народних інструментів роблять колектив дуже самобутнім і оригінальним явищем українскої сцени.

HELL:ON - це один з найкращих українських гуртів українського thrash / death дивізіону. Шаманські мотиви, експерименти зі східним звучанням, класичний зубодробильний метал. Все це ви побачите на сцені під час виступу цієї команди.

BALFOR - один з найбільш досвідчених і солідних гуртів української black / death metal сцени, який заявив про себе далеко за межами рідної країни. Матеріал з останньої платівки BLACK SERPENT RISING тільки підтвердив цей статус. На вас чекає незабутнє і яскраве шоу.

COLOTYPHUS - гурт з міста Лева. Музику даної команди можна охарактеризувати як суміш мелодичного атмоблеку та потужного тягучого думу, з цікавою мелодикою та чаруючою атмосферою. На концерті відбудется презентація альбому під назвою "Spiritual Journey of a forlorn Soul"

EXACT DIVISION є однією з найстаріших українських метал-команд України. В рамках концерту хлопці презентують нову програму з платівки “Be Fair If You Can” виданої вітчизняним лейблом Nocturnus records цього року.

SPIT BILE - відносно молода команда, створена у 2011 році під впливом американських і німецьких треш груп 80-х років. Грають дуже динамічний і цікавий матеріал, та вміють гарно його презентувати на сцені.

Де: MonteRay Live Stage

Коли: 10 лютого, 17:00

Вхід: 170-250 гривень

 
 

"Я, Тоня"

Жанр: біографія, драма, спорт

У головних ролях: Марго Робі, Боббі Каннавале, Себастіан Стен, Маккенна Грейс, Кейтлін Карвер

Режисер: Крейг Гіллеспі

Тоня Хардінг (Марго Роббі) вперше стала на ковзани коли їй було 4 роки. Відтоді вона наполегливо працювала для досягнення своєї мети – перемоги. Черговий національний чемпіонат міг би стати переможним, якби не спритна суперниця Ненсі Керріган (Кейтлін Карвер). Чоловік Тоні Джеф Гіллоулі (Себастіан Стен) найняв невідомого чоловіка, аби той поламав ноги головній конкурентці своєї коханої.

Коли: з 8 лютого

Де: в усіх кінотеатрах України

 
 

"Best Short. Зимо, прощавай!"

До уваги українських глядачів будуть представлені найкращі фільми, що увійшли до конкурсної програми Clermont Ferrand Short Film Festival (Франція), Oberhausen Short Film ferstival (Німеччина), Ouarzazate International Film Festival (Марокко), Canterbury Anifest (Великобританія), Zaporizhzhia International Film Festival ZIFF (Україна), Dublin Animation Film, Festival DAFF (Ірландія), Little Big Shots 2017 (Австралія) та інших. Теплота і щирість цих стрічок здатна розтопити кригу і наповнити серця світлом. Найкращі фільми з 7 країн світу саме для вас! Не пропустіть нагоду насолодитися якісним ігровим кіно та анімацією! В рамках фестивалю покажуть наступні стрічки: «Офіціант!» «Незаконні» «Отак я тебе кохаю» «Родзинка» «Маленьке створіння» «Бабуся» «Три маленьких ніндзя: дівчина в біді» «Сусідні дерева» «Переповнення»

Коли: з 8 лютого

Де: в усіх кінотеатрах України  

 
 

"Сламбер: Лабіринти сну"

Жанр: жахи

У головних ролях: Меггі Кью, Хонор Кніфсі, Сільвестр МакКой, Вілл Кемп, Крістен Буш, Вільям Хоуп, Сем Тротон

Режисер: Джонатан Хопкінс

Головна героїня фільму, лікар на ім’я Еліс, спеціалізується на вивченні сновидінь. До неї звертається родина, яка останнім часом має проблеми зі сном. Почалося все з маленького сина, який почав спати із відкритими очима. З часом неприємності під час сну трапляються у кожного з цієї сім’ї. І навіть сон під наглядом медиків у спеціальному приміщенні – не гарантія їхньої безпеки. Щоночі ці люди ніби стають одержимі потойбічними силами. І жодні сучасні медичні методи нормалізації сну не дають ніякого результату. Вирішення проблеми варто знайти якомога швидше, бо щоразу з настанням ночі небезпека, що шириться від цих людей, наростає.

Коли: з 8 лютого

Де: в усіх кінотеатрах України  

Odoo CMS - велика картинка

"Любов людей"

Жанр: Трилер

Автор: Дмитро Богославський

Режисер: Стас Жирков

Ми всі живемо у світі, де за кожними дверима можуть статися події, в які важко повірити. Але знайте: всі щось приховують. Люди живуть, як можуть. Весело живуть. Сергій був закоханий в Люсю у школі, але з’явився Коля, і Люся обрала його. Сергій стає міліціонером, а Коля зникає. У кожного з нас є свої скелети у шафі.

Де: Молодий Театр

Коли: 11 лютого, 19:00

Вхід: 120 гривень

Джерела:

https://planetakino.ua/movies/slumber/

https://planetakino.ua/movies/best_short/

http://molodyytheatre.com/repertoire/lyubov-lyudey 

https://planetakino.ua/movies/i_tonya/

https://www.facebook.com/events/1836223866427956/    

Схожі публікації