Куди піти у Києві на вихідні: вибір редакції

Афіша подій на 27-28 січня

Події

Аліна Лісненко

Фантом Всесвіту! Телепорт 360

Нова стрічка присвячена неймовірному дослідженню найзагадковішої речовини у Всесвіті - темної матерії. Глядачі зможуть вивчити її під час Великого Вибуху, а також майбутніх відкриттів на Великому адронному колайдері і дослідження Фріца Цвіккі, який ввів термін «темна матерія». Також було продемонстровано зоряний хоровод Туманності Андромеди, який відкрила і пояснила Віра Рубін, підземні наукові лабораторії у закритих золотих шахтах, і, зрештою, Великий адронний коллайдер у Європейському центрі ядерних досліджень. Ця історія присвячена пошукам відповіді на загадки Всесвіту: з чого він складається, як він розвивався, і чому є саме таким, яким ми його бачимо.

Де: ВДНГ

Коли: 27 січня, 18:00

Вхід: 120 гривень

Odoo CMS - велика картинка

На гостину до Примаченко

Експозиція виставки "Марія Примаченко: Від Болотні до Парижа" перетвориться на своєрідну художню майстерню, в якій маленькі відвідувачі зможуть створити розмальовки за мотивами картини художниці або намалювати свій власний шедевр, надихнувшись творами, представленими на виставці. Поки найменші відвідувачі виявлятимуть свій мистецький талант, старші разом з батьками можуть послухати екскурсію виставкою "Марія Примаченко: від Болотні до Парижа". А найкращі малюнки можуть стати частиною нашої виставкової експозиції.

Де: Музей української діаспори

Коли: 27 січня, 12:00

Вхід: 50 гривень дорослий (25 гривень дитячий)

Odoo CMS - велика картинка

Лекція: Авангард. Здійснення програми: Конструктивізм

1920-ті роки — час нової релігії у мистецтві, час конструктивізму. Конструктивісти дизайнували новий пролетарський світ, оформлювали побут і життя радянських людей. В цей час з'являється перший український хмарочос – харківський Держпром, будуються соцмістечка, а в Київському художньому інституті відкривають новий факультет Формально-технічних дисциплін (Фортех), на якому викладають найпрогресивініші художники. У цей самий період створює свої найкращі твори піонер українського дизайну Василь Єрмілов.

Де: Національний художній музей України

Коли: 27 січня, 14:00

Вхід: 50 гривень (для студентів, школярів, пенсіонерів: 20 гривень)

Odoo CMS - велика картинка

Місто Сонця

Жанр: фантастична мелодрама на 2 дії

Автор: Генрік Ібсен

Режисер: Андрій Білоус

За мотивами п'єси Генріка Ібсена «Майстер Сольнес». Дію п'єси одного з найпопулярніших драматургів світового театру Генріка Ібсена Молодий театр переносить у майбутнє – час, в якому віртуальна реальність стає повсякденністю. Втративши останню надію на сімейне щастя в реальному житті, Майстер Сольнес створює утопічний ідеальний світ – віртуальне Місто Сонця. Місце, де збуваються мрії, місце без болю і жалю, місце, де ніхто не помирає, де люди завжди будуть щасливими. Там, у будинку своєї мрії, він планує оселитися разом із коханою дружиною серед інших щасливих сімей. Але за день до переправлення відкривається страшна таємниця – угода десятирічної давнини, яку він уклав з 12-річною дівчинкою Хільдою. За цією угодою щастя родини Сольнеса тепер в ії руках. Чи вдасться йому подолати цю диявольську залежність? Навіть у несправжньому світі знаходиться місце справжнім пристрастям.

Де: Молодий Театр

Коли: 27 січня, 19:00

Вхід: 100-500 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Смерть Сталіна

Жанр: комедія, пародія

У головних ролях: Джейсон Айзекс, Андреа Райзборо, Саймон Рассел Біл, Стів Бушемі, Майкл Пейлін, Джеффрі Тембор

Режисер: Армандо Іаннуччі

У центрі подій Москва 1953 року. Раптово і доволі непристойно помирає Йосиф Сталін. Він одноосібно і жорстоко владарював над країною. Тож замість скорботи, яка б мала охопити наближених до нього осіб, в атмосфері панує дух протистояння. Поки громадяни тужать, кожен чиновник намагається захопити владу. Усі вони намагаються вигадати суворі капості один для одного.  Хтось перемагає, а хтось намагається вибратися живим із цієї пригоди.

Де: в усіх кінотеатрах України

Коли: з 25 січня до 14 лютого

 
 

Той, що біжить лабіринтом: Ліки від смерті

Жанр: фантастика, бойовик, трилер, антиутопія, виживання

У головних ролях: Ділан О'Брайен, Кетрін МакНамара, Кая Скоделаріо, Наталі Еммануель, Томас Сенгстер, Джанкарло Еспозі

Режисер: Уес Болл

Прогатоніст Томас (Ділан О’Брайен) з’ясовує, що вірус, який заразив населення планети, виліковний. Тепер головний герой із друзями повинен дізнатися справжню мету зведення Лабіринту. Ключ від цієї загадки допоможе їм вибратись на свободу та врятувати людство. Тож вони вирішують востаннє піти до лабіринту, щоб з’ясувати всі подробиці.

Де: в усіх кінотеатрах України

Коли: з 25 січня до 14 лютого

 
 

Ворог Народу

Постановка – Йонас Вайткус (Литва)

Режисер-асистент – Алла Рибікова

Події розгортаються у курортному містечку у південній Норвегії. Місцевий доктор Стокманн з’ясовує, що цілюща вода, яка є фішкою курорту, є зараженою і шкідливою для здоров’я. Лікар вирішує повідомити громадськість і владу про своє відкриття. Однак у чиновників свої плани на це, тож вони маніпуляціями обертають народ на свою сторону.

Де: Національний академічний театр російської драми ім. Лесі Українки

Коли: 27 січня 2018 р, 19:00

Вхід: 25-90 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Вівальді. Пори року

«Пори року» – цикл, що складається з чотирьох скрипкових концертів італійського композитора Антоніо Вівальді. Кожен концерт містить три частини (відповідно до місяців).

Концерт № 1, мі мажор – «Весна» («La primavera»)

Концерт № 2, сіль мінор – «Літо» («L'estate»)

Концерт № 3, фа мажор – «Осінь» («L'autunno»)

Концерт № 4, фа мінор – «Зима» («L'inverno»)

Крім того, музиканти виконають три концерти для скрипки соло з оркесром «La Stravaganza».

Де: Будинок Архітектора

Коли: 27 січня, 19:00

Вхід: 450-900 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації