Кіно, вечірка та театр: культурна афіша у Києві на вихідні

Огляд подій на 17-18 березня

Події

Дмитро Сидоренко
 
 

Розкрадачка гробниць: Лара Крофт

Жанр: фентезі, бойовик, пригоди.

У головних ролях: Алісія Вікандер, Деніел Ву, Уолтон Гоггинс, Домінік Уест, Олександр Віллауме, Лео Асізава, Едріан Коллінз.

Режисер: Роар Утхауг.

Безстрашна Лара Крофт (Алісія Вікандер) – донька уславленого археолога, що давно загинув за загадкових обставин. З часу зникнення батька пройшло 7 років. Зараз їй 21, вона не поспішає очолювати міжнародну бізнес-імперію, що належала батькові. Вона мешкає у Лондоні, вчиться у коледжі та працює велокур’єром. Дівчина отримує доступ до документів батька, і це переконує її відправитися у свою першу експедицію до місця, яке вказав за життя батько. Там його бачили востаннє. Це острови неподалік узбережжя Японії.

Коли: з 15 березня

Де: у всіх кінотеатрах України

 
 

Земля привидів

Жанр: жахи, трилер, привиди.

У головних ролях: Крістал Рід, Тейлор Гіксон, Емілія Джонс, Роб Арчер, Анастасія Філіпс, Мілен Фармер.

Режисер: Паскаль Ложьє.

Будучи дітьми, сестри Бет (Крістал Рід) и Віра (Анастасія Філіпс) разом з мамою переїхали до старого будинку. Колись тут жила тітка їхньої матері, та вона померла, а будинок лишила їм у спадок. Невдовзі трапилась трагедія – до них увірвалися нападники та жорстоко вбили матір на очах в дівчаток. Пройшли роки. Бет стала відомою письменницею та пише у жанрі жахів. Натомість Віра так і не пережила події тієї страшної ночі – вона досі бореться з параноїдальними думками. Сестри збираються разом у старому будинку, аби разом побороти свій страх. Та цьому не судилося статися. Адже у будинку починають коїтись страшні речі, ще жахливіші за те, що їм довелося пережити у дитинстві.

Коли: з 15 березня

Де: у всіх кінотеатрах України

 
 

Єва

Жанр: драма, мелодрама.

У головних ролях: Ізабель Юппер, Гаспар Ул'єль, Джулія Рой, Рішар Беррі.

Режисер: Бенуа Жако.

Ховаючись від негоди молодий письменник Бертран Валад (Гаспар Ульель) опиняється у одному готелі із загадковою Євою (Ізабель Юппер). Немолода харизматична жінка поглинає усю його увагу і дуже швидко Бертрана охоплює непоборна пристрасть до неї. Під впливом сильних емоцій він починає писати роман, головною героїнею якого має стати Єва. Хлопець наполегливо шукає нових зустрічей із жінкою, не підозрюючи наскільки вони можуть бути небезпечними.

Коли: з 15 березня

Де: у всіх кінотеатрах України

Odoo CMS - велика картинка

Jameson Block Party

17 березня у Києві на Арт-заводі “Платформа” вперше в Україні відбудеться хіп-хоп вечірка Jameson Block Party, яка об’єднає вуличні субкультури та виступи відомих музикантів у кращих традиціях вуличних вечірок. На вечірці виступлять популярні українські виконавці ТНМК, Ліон, GIGA1, DjSlef, а хедлайнером стане легендарна група M.O.P. з Нью Йорка. Це можливість зібратись усім, кому цікава вулична та хіп-хоп-культура. Вечірка розпочнеться о 18:00 і закінчиться опівночі. Також плануються інтерактивні зони.

Де: Арт-завод Платформа

Коли: 17 березня, 18:00

Вхід: 150 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Salat: Years Fest W/Wide Awake

17 березня в честь триріччя серії команда SALAT збере в 'Atlas краще, що відшукала за ці 3 роки, і здивує новим. Хедлайнером події стане бейсовий дуэт WiDE AWAKE з Лондона. 3 роки організатори мандрували по майданчиках (Nivki-Hall, 'Atlas, Арт-завод "Платформа", ВДНХ, Eurovillage), збирали і розбирали сцени, експериментували з музичними стилями, запрошували різних артистів з Британії, Бельгії, Данії. На SALAT PARTY будували ринг по центру танцполу, вручну декорували фотозони, одягали діджеїв в халати і фарбували їм волосся з балончиків, транслювали вечірки онлайн з декількох камер. У лайнапах подій серії встигли з'явитися такі артисти, як ARSTON (BY), Fabian Mazur (DK), BROOKS (NL), SNAVS (DK), Apashe (BE) і Rudimental (UK).

Де: Atlas

Коли: 17 березня, 23:00

Вхід: 249 гривень

Odoo CMS - велика картинка

ХVII Міжнародний джазовий фестиваль "Єдність"

Фестиваль «Єдність» за минулі 16 років зібрав на своїй сцені віртуозів із понад тридцять країн. І цього разу він не збирається зменшувати оберти! Про свою участь у цьому грандіозному святі джазу вже заявили: українці Е. Ізмайлов, Eclectic Sound Orchestra і «Київ Арт Ансамбль», литовці Infiltrators, сицилієць-віртуоз Г. Динара та інші. Відкриттям для глядачів стане виступ ShockolaD - української групи, що грає етно-фанк, і незрівнянної вокалістки Брії Блессинг.

Де: Київський Національний Академічний театр оперети

Коли: 17 березня, 18:00

Вхід: 100-600 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Ревізор

У ролях: Лілія Ребрик, Володимир Горянський, Валерій Шалига, Олексій Вертинський, Ксенія Вертинська, Володимир Ращук, Олександр Папуша, Андрій Кронглевский, Віталій Ажнов, Володимир Захарченко, Петро Русаненко. Крім цього, в постановці беруть участь молодий талановитий актор Олександр Жила (в ролі шахрая Хлестакова) і успішний підприємець Олександр Меламуд (в ролі городничого).

"Ревізор" по праву вважається одним з найяскравіших творів М. В. Гоголя. Ласкаво просимо на сучасну постановку цієї нетлінної комедії в інтерпретації режисера В'ячеслава Жили, Заслуженого діяча мистецтв. П'єса в 5 діях написана ні багато, ні мало 150 років тому. Але вона прозвучить по-новому і свіжо в злегка актуалізованому варіанті. А участь блискучого сузір'я українських артистів зробить постановку особливо вражаючою. Шахраї та авантюристи існують в усі часи. Так що під покровом класики не вдасться сховатися порокам будь-якого сучасного суспільства: хабарництво, беззаконня, самодурство проявляться в повній мірі. Всю виставу глядачі сміються без зупинки, але фінал постановки вражає: адже сміх був крізь сльози.

Де: Центральний будинок офіцерів

Коли: 18 березня, 19:00

Вхід: 200-490 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Примхливе Кохання Дроздоборода

Жанр: Музична казка на дві дії

Автор: Богдан Стельмах

Режисер: Юлія Маслак

Казка «Король Дроздобород» оповідає про примхливу Королівну, яка давала відставку всім нареченим, жорстоко висміюючи їх. Жодного з них манірна панянка не вважала досить гарним для себе. Навіть шляхетний король Дроздобород отримує від неї гарбуза. Проте їй доведеться гірко пошкодувати про свою поведінку. Старий Король, остаточно втративши надію знайти донці нареченого з доброї волі, вирішує видати її заміж за бідного менестреля. В такий спосіб Королівна отримує урок доброти і любові до ближнього й перетворюється з бездушної пихатої ляльки на чуйну людину.

Де: Молодий театр

Коли: 18 березня, 12:00

Вхід: 30 гривень

Джерела:

http://molodyytheatre.com/repertoire/prymhlyve-kohannya-drozdoboroda

https://concert.ua/uk/eventpage/revizor

https://concert.ua/uk/events/yednist 

https://concert.ua/uk/eventpage/salat-fest-w-wide-awake

https://concert.ua/uk/eventpage/jameson-block-party

Схожі публікації