У Чернівцях на вул. Заньковецької, 1 відкрили новий заклад – коктейльний бар «Шипучка»

Місце: бар «Шипучка»

Місця

Оксана Чміль

Про те, чим дивують бармени в «Шипучці» та про чернівецьку легенду ігристого напою розповіли власники закладу Денис та Анастасія Зазубеки.

Дизайнери за спеціальністю, творці «Канапи» Денис та Настя вже не перший рік займаються барною культурою, яка стрімко розвивається у Чернівцях. 

«Наші гості вже обізнані, вони розуміють, який повинен бути ром, знають про димний віскі, орієнтуються в коктейлях». 
– Денис
Odoo CMS - велика картинка
 
 

Концепція

Денис та Настя жили у Львові в той час, коли там почали відкриватися багато концептуальних закладів, таких як «Криївка», «Найдорожча ресторація Галичини», «Лівий берег». Після переїзду у Чернівці їм теж захотілося відкрити унікальний заклад із суто чернівецькою легендою. Втім лише через 5 років їм вдалося знайти таку легенду, яка змогла б захопити гостя і стати культовою.

У всьому Радянському Союзі найулюбленішим напоєм молоді 70-80-х років була шипучка. Цей дешевий напій з броджених яблук мав декілька різних смаків, а коркували його у пляшки для ігристого вина. Хотинський район на весь Радянський Союз був відомий своїми яблуками, і, як наслідок, ідеальний регіон для індустрії «яблучного шампанського». От і розпочали готувати його тут.

Півроку від ідеї до втілення – і в результаті відкрили двері суто чернівецького коктейльного бару «Шипучка» з широким вибором ігристих вин, шипучими коктейлями і легким настроєм радянських Чернівців.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Інтер’єр

За дизайном далеко бігти не довелось – Денис із Настею ще того року створили студію дизайну «Rizdvo Design». Вони прагнули створити вишуканий коктейльний бар з нотками радянського вінтажу. Для натхнення підглядали інтер’єри радянських буфетів, ну, знаєте, ті, де ще навстоячки попивають. Саме тому дизайн «Шипучки» – це синтез вишуканого та елегантного коктейльного бару з простим радянським буфетом.

Так, наприклад, поруч з облізлою від штукатурки цегляною стіною із зовнішніми трубами висять багаті вогнями кришталеві люстри та мармурові обрамлені металом столи. Навіть саме приміщення бару розмежоване на 2 зони – світлу та темну. Багато світла – нетипово для бару, але власникам хотілося звернути максимум уваги на саму барну стійку, барменів та колекцію алкоголю. Перший зал частково стоячий – тут пританцьовують із келихом в руці та живо спілкуються з друзями та з барменами. В другому залі приглушене світло і більш інтимна атмосфера, для тих, хто хоче спілкуватись на одинці.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Персонал

На стіні за барною стійкою висять дипломи від Parovoz Mixology Course, однієї з найвідоміших шкіл по барній культурі в країнах СНД. Таких дипломів в Чернівцях загалом п’ять і три з них зібрались на стіні в «Шипучці». Бартендери відвідують різноманітні лекції, проходять внутрішній аудит знань, а також разом вивчають англійську мову. А ще вони не просто професіонали у своїй сфері, вони надзвичайно привітні та комунікабельні. Їх за язик тягнути не треба: і історії розкажуть, і обговорять останні події, і розважать. Якщо ви вперше у Чернівцях, то ніхто краще за них не розповість чернівецькі коктейльні історії.

«Навіть, коли є гарний інтер’єр, коктейлі, кухня, але не буде віддачі, розуміння від барменів, то ти тут не будеш сидіти, як би смачно тут не було. Бармен - це завжди твій друг. Вони приходять не на роботу, вони приходять, наче додому. І сюди, як до них додому, приходять їхні друзі».

 – Настя 

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Бар

Коктейльна карта в «Шипучці» включає 13 позицій, це коктейлі з ігристим вином, авторські та твісти на класичні коктейлі. Ціни на них різні – від 60 до150 гривень. Бартендери в «Шипучці», звісно, наллють і вино, і сидр, і пиво, а також будь-який із класичних коктейлів, але родзинкою бару є авторські коктейлі. Вони люблять самі описувати їх, адже в них це виходить мегаапетитно.

Bukovina Grand Dessert

Рідко яке свято у наших батьків обходилось без десерту чорнослив зі згущеним молоком. І для бартендера Сергія було честю увіковічити цей легендарний смак в коктейлі. 4 хвилини на приготування - і біля Вас класний солодкий і ароматний коктейль.

Бурбон, настояний на чорносливі

Лимонний фреш
Молочний сироп
Горіхова крихта
Білок яйця
Подають з чорносливом, фаршированим горіхом, политий згущеним молоком, посипаний пармезаном.

 
 

Це повинен був бути вишуканий коктейль з ігристим вином, адже мав бути шипучим, з легкими нотками радянської епохи і з місцевою легендою.

Sophia

А ось і ще одна коктейльна зірка – Софія. За місяць до відкриття перед барменами поставили завдання - зробити коктейль-візитівку «Шипучки». Спроб було багато, але випадкове звучання пісні «Горная лаванда» від відомої чернівецької співачки стало джерелом натхненням для вищезгаданого Сергія. Вийшов вишуканий коктейль з ігристим вином, адже мав бути шипучим, з легкими нотками радянської епохи і з місцевою легендою. Виглядає «Sophia» дуже елегантно, смак цікавий та неповторний, середньо солодкий, з легкою гірчинкою, лавандовим ароматом та нотками винограду. З назвою проблем не виникало. А ще кажуть, що він зі сріблом всередині.

Лавандовий сироп

Лимонний фреш
Джин
Піско Mosto Verde
Просекко

Тархуновий джин-тонік

Це коктейль для любителів простого і зрозумілого джин-тоніка. Тут він уже зі смаком дитинства, а саме зі смаком тархуну.

Джин, настояний на тархуні
Тонік
Лайм

Odoo CMS - велика картинка

Кухня

Кухня пропонує закуски до алкоголю, канапки, фісташки, лосось гравлакс з мескалем, прошутто, оливки. Утім власники вже планують розширювати меню до чогось ситнішого та анонсують цікаві новинки.

Бар «Шипучка працює з 16:00 до 01:00, за адресою вул. Заньковецької, 1. 

Будете в Чернівцях – заходьте!

Odoo CMS - велика картинка

Фото: Василь Салига, Марина Горошовська
Відео: Boroda Cinema
Текст: Оксана Чміль

Матеріал опубліковано на правах реклами

Схожі публікації