Від А до Я: дороги та транспорт

Третій випуск проекту "Європа не за горами"

Європа не за горами

Лілія Рідна

Дороги та транспорт - це найобговорюваніші теми у будь-якому регіоні нашої країни. Кожен знає їх проблеми, але чи знають шляхи їх вирішення? Що потрібно змінити Укравтодору, аби гідно конкурувати з німецькими службами?

 
 

Слід розпочати з найдешевшого транспортного засобу - велосипеду. Як нам всім відомо, щодня в Україні, та зокрема в Чернівцях, збільшується кількість велосипедистів. Але в нашому місті відсутні спеціальні доріжки. Саме тому користувачі велосипедів на свій страх і ризик користуються основними дорогами, залишаючись незахищеними учасниками дорожнього руху.  

Odoo CMS - велика картинка

А в Німеччині велосипедисти - найголовніші у складній системі руху, хоч і мають спеціально відведені дороги. Та коли користуються основними дорогами, отримують першість. Саме тому вони не хвилюються за власне здоров’я так, як українці. 

Odoo CMS - велика картинка

Але що сказати про самі дороги? Адже для того, аби добре їхати, потрібні якісні дороги. Чим похизуються Чернівці і як зустрічає Гамбург?

Велика частина Чернівців покрита бруківкою. Так вирішили наші предки, а ми повинні берегти нашу історію. На жаль, бруківка не підлягає ремонту. Або заміна, або неналежний стан доріг. 

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Для тих, хто не має коштів ні на власний автомобіль, ні на велосипед, єдиним способом пересування залишається громадський транспорт. То ж яке він має обслуговування та стан самого транспорту? Розпочну з Німеччини.

Odoo CMS - велика картинка

Так, транспортна система тут добре розвинена і знайти в ній мінуси дуже важко. Тут швидше, можна знайти приємні бонуси. Зазвичай у всіх автобусах є приємний куточок для всіх, хто любить читати. Адже якась фірма організувала у кожному автобусі безкоштовні книги. Книги мають спеціальну позначку, що вони саме з автобуса і ви повинні їх повернути. Але ніхто за це не просить гроші.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Німецький транспорт ви вже побачили, давайте поглянемо на систему транспорту в Чернівцях.

Ось так виглядає зупинка в нашому місті. Тут також є позначки, де вказано номер маршруту, початок роботи і приблизний інтервал руху. Але чи дійсно автобуси їздять за таким інтервалом?

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

З комунальними підприємствами завжди все дуже запущено. Давайте поглянемо яка ж ситуація з приватними підприємствами. Одним із них є такі маршрутки, які діють по всьому місту. Подивимось скільки коштує тут проїзд, і як тут обслуговують:

- Доброго дня! Скільки кштує проїзд?
- 4 гривні.
- А у вас є місячні квитки?

- Ні, у нас немає.

Odoo CMS - велика картинка

Ну і на останок, на жаль, але Чернівцям прийдеться ще багато чого змінювати. Нас чекають багато реформ та трансформацій. Але радує хоча б те, що ми вже щось робимо, що зміни вже відбуваються сьогодні і дороги ремонтуються. На жаль, про доріжки ще не подумали, хоча міський голова й обіцяє.

Та все ж є і плюси. Незважаючи на те, що велодоріжок у нас немає, зате є велодень.

Схожі публікації