iGen – для тих, кому потрібна підтримка у саморозвитку

Про історію створення та діяльність клубу, що мотивує

Явища

Галина Волощук

Як ставити цілі на рік? Як успішно керувати командою? Як правильно читати книги? Що є запорукою успішного бізнесу? На ці та інші питання відповідають у клубі iGen – клубі ініціативних людей, які готові до взаємодії, спілкування між собою та мотивації один одного до розвитку. Це активна молодь, яка шукає себе через організацію івентів, цікавих книг та участі в мотиваційних тренінгах. Адже одного навчання в університеті та участі в студентському самоврядуванні недостатньо для реалізації свого потенціалу. Саме з такою метою і створили клуб iGen. 

14 червня у Чернівцях відбулася щомісячна зустріч iGen з усіма бажаючими. За результатами співбесіди ініціативна група голосувала про прийняття учасників до клубу на випробувальний термін тривалістю два місяці. 

«Ідея клубу – створити ком’юніті, де люди б обмінювалися своїм досвідом у різних сферах. Тому ми не обмежувалися одним напрямком. Тут ми вивчаємо сфери бізнесу, юриспруденцію, діджитал, спорт та мистецтво», – розповідає Надія Бурдяк, президентка клубу iGen.

Odoo CMS - велика картинка

За час існування клубу, учасники організували зустрічі з представниками громадського простору, бізнесу, психології та маркетингу. Але варто пам’ятати, що клуб – це насамперед друзі, які готові підтримувати один одного та мотивувати рухатися вперед. 

«Ми не можемо стверджувати, що, вступивши до нашого клубу, ви одразу станете бізнесменами та успішними людьми. Усе залежить в першу чергу від вас, вашої зацікавленості в клубі, участі у різноманітних івентах, конекту з іншими учасниками», Михайло Царик, співзасновник, SEO клубу iGen.

Odoo CMS - велика картинка

Сьогодні клуб налічує 20 людей віком від 18 років. Група поділена на кілька вузьких напрямків: інвестиції, подорожі, спорт. У клубі існують негласні правила щодо учасників: не лаятися, не обговорювати політику, та інші теми, які можуть викликати конфлікт. Оскільки учасники клубу – це різні люди зі своїми поглядами на ту чи іншу ситуацію. Тому вирішили уникнути конфлікту ще до початку непорозумінь. Якщо ж учасники бажають обговорити одну із заборонених тем, для цього існує окремий чат, де можна розпочати дискусію. 

«Звичайно, можна сказати, що це круте оточення, цікаві люди і т. д. Але клуб надає набагато більше, ніж оточення. Наприклад, коли я відкривав інтернет магазин, мені потрібні були модель, фотограф та маркетолог. Усіх людей я швидко знайшов у клубі. Фішка такого ком’юніті у тому, що ми віддаємо більше, ніж отримуємо, і завдяки цьому ми маємо все», Мар’ян, член клубу.

Odoo CMS - велика картинка

Для чого потрібен клуб? Якщо вам як учаснику буде необхідна допомога в тому чи іншому проєкті, ви можете отримати її у клубі. 

Основними учасниками клубу є студенти з різних факультетів. Деякі з них працевлаштовані та мають досвід у тій сфері, яка може бути вам цікавою. Саме так і працює взаємодія між учасниками – приймати запит іншого та  мотивувати його у розвитку. Яскравим прикладом є історія успіху Марії, учасниці клубу, яка за допомогою його можливостей відкрила свою справу з випікання тортів. 

«Клуб надає нові можливості. Схоже ми можемо зустріти у студентському самоврядуванні, але там все обмежується одним факультетом, наприклад юридичним. А ми хотіли зібрати різних людей, навіть випускників університету, які надалі продовжують самостійне навчання. Тут людей більше, багато сфер, постійний обмін досвідом, що мотивує тебе до розвитку, навіть коли ти вже здався. Ти стаєш частинкою механізму, який постійно рухається», Надія Бурдяк.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

У клубі стартував другий потік челенджу 6:90, мета якого – постановка цілей та їх інтенсивне виконання. У випадку, якщо ви пропускаєте одну із цілей, або ж у вас не виходить її втілити, ви виконуєте завдання, яке обираєте на початку челенджу. Обираєте завдання самостійно: це повинно бути щось максимально неприємне для вас, що змусить виконати всі цілі, тільки б не виконувати це завдання в кінці. Така мета – згадати та втілити вже давно забуті цілі та не забувати про важливі. До челенджу можуть доєднатися всі охочі, не лише члени клубу. 

«Моя сильна сторона – це інвестиції та продаж. Саме тому, я би хотів вступити в клуб однодумців, поділитися своїми знаннями та отримати нові. Приємно працювати та розвиватися в оточенні людей, які тебе мотивують та підштовхують вперед»,Дмитро, учасник зустрічі.

«Для чого цей клуб створили, для цього ми сюди і прийшли. Є бажання саморозвитку в середовищі активних людей. З друзями завжди добре, але хочеться говорити про щось професійне з людьми, які також до цього готові. Це перевірка власних знань та умінь», – Віктор, учасник зустрічі.

Odoo CMS - велика картинка

Варто додати, що у клубі передбачена система голосів, за відвідування внутрішніх та зовнішніх заходів, а також участь у якості спікера та інші активності. У кінці сезону будуть формувати рейтинг із найкращими учасниками. 


Фото Василя Салиги

Схожі публікації