Barfly: Хмільний нотатник

Chapter 4

Barfly

Андрій Тужиков

Погодьтеся, якби вам довелося обирати алкогольний напій, який ви питимете наступні п’ять років, скоріше за все, ви би ретельно підійшли до цієї справи. Спершу ви би спробували напій на смак та запах, дізналися, які способи його пиття існують, та які коктейлі можна зробити за його участі. Потім ви би дізналися більше про хімічний склад напою та технологію його виробництва. У цих пошуках ви би відвідали не один алкогольний форум, а число ваших гугл-запитів стосовно напою перевищила би з десяток. Адже ви обираєте напій не на один вечір, а на цілих п’ять років. У вас немає права помилитися та обрати щось навмання, просто опираючись на гарну назву або яскраву етикетку.

Odoo CMS - велика картинка

Уявіть, ситуацію: ви заходите в бар, а бармени розкладають перед вами, нехай, 39 напоїв. Очевидно, випадкове число, яке демонструє: розгубитися легко, проаналізувати все важко, а зробити остаточний вибір і не пожалувати – майже неможливо. Усі ці напої, що розкладені перед вами у рядок, мають різну історію та властивості: міцні та витримані, молоді та п’янкі, контрабандні та завезені легально, ті, які б’ють у голову та спонукають до безглуздих дій, благородні напої з лімітованих партій, копії цих напоїв, але у дешевшому варіанті, з агресивним смаком або м’які для смакових рецепторів. Одні напої вам активно пропонують та нахвалюють, інші  стоять на барній стійці зовсім непомітно, ховаючись за іншими пляшками, і зовсім не хвилюються, що оберуть не їх. Тим часом бармени намагаються задурити вам голову, показуючи книгу відгуків бару, де відвідувачі колись оцінювали напої. Виявляється, книга відгуків несправжня, а деякі відгуки дописані власником бару. Ось бармени почали розповідати про недоліки інших напоїв, які вони можуть бути отруйними для організму, що вони виготовлені не за технологією або й взагалі не мають сертифікату. А ні, сертифікат є, але підроблений. У цей час барбеки починають робити розслідування щодо дійсності сертифікації, інші барбеки ставлять під сумнів таке розслідування.

"Стоп, стоп!  кажу я. – Не морочте мені голову!" Бідні бармени та їх барбеки не знали, що я зробив свій вибір лишень вони почали розставляти пляшки. Напій, назва якого означає "заклинання" з французької та бурштиново-золоті відблиски, присмак кленового сиропу та жита одразу запевнили: якщо обереш мене – не пожалкуєш. Витриманий сім років у бочці з білого дуба, цей міцний та терпкий напій навряд підведе у наступні п’ять років. При кожному новому розпитті ви можете відкрити для себе нові ноти: ваніль, сухофрукти, мед, сироп. Без сумніву я вказую бармену на пляшку, і він покірно та сумлінно готує мені лонгдрінк "Зловісне прокляття". Таємницю голосування не можна порушувати, але заради вас візьму гріх на душу — це віскі "Sortilege".

Odoo CMS - велика картинка

На щастя, така ситуація неможлива. Навіть цей прекрасний та благородний напій канадців (а вони знаються на демократії) я не зміг би пити цілих п’ять років. Зрештою я би попросив хоч щось для різноманіття, бодай склянку сидру. Але ми знаємо, що завуальовано під цією грою слів та уособленнями. Тож, якщо вам доведеться обирати щось на такий довгий термін – обирайте ретельно та пильно, інакше доведеться пити "водку" або бояришник, які обрали за вас.

Фото Contrabanda bar

Схожі публікації