Заступника міністра оборони затримали за підозрою в корупції

Викрито корупційну схему розтрати 149 млн грн у Міноборони

Про головне

Ярина Боринець

НАБУ та САП вкрили корупційну схему під час закупівля палива для Міністерства оборони

11 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України під керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснили ряд обшуків. За їх результатами було затримано двох осіб: заступника Міністра оборони України та директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства.

Про це повідомляє прес-служба національного антикорупційного бюро.

Процедуру відкритих торгів на закупівлю рідинного палива організував Комітет із конкурсних торгів МОУ ще на початку 2016 року. У квітні комітет затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. У травні переможець та Міністерство оборони уклали 14 договорів про постачання палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів Державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд грн.

Протягом червня-серпня 2016 року замовник та постачальник уклали низку додаткових угод без правових підстав на це. Внаслідок цього на користь постачальника безпідставно та незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 млн 339 тис. грн.

Наразі підозрюваних у корупційній схемі затримано. 

Вирішується питання про повідомлення про підозру, обрання щодо затриманих запобіжного заходу та встановлення інших співучасників. 

Джерело фото

Схожі публікації