Замах біля Espreso.TV міг бути вчинений на загиблого підполковника, а не на Мосійчука

Юристка-кримінолог Ганна Маляр висунула свою гіпотезу

Про головне

Ярина Боринець

Юристка-кримінолог Ганна Маляр припускає, що мішенню зловмисників, які організували вибух біля Espeso.TV, міг бути підполковник Марміль

Вибух, який трапився 26 жовтня, міг бути запланований, аби усунути підполковника Михайла Морміля, а не депутата Ігоря Мосійчука.

Про це Громадському повідомила кримінолог Ганна Маляр.

Вона зробила такий висновок на основі відео з камери спостереження.

"На відео видно, що в момент вибуху найближче до епіцентру знаходиться саме загиблий, який проживав у цьому будинку (Михайло Морміль, — ред). А сам Мосійчук, Бала були на певній відстані".

Ганна Маляр, кримінолог

На думку експерта, якби головною ціллю був Мосійчук, то вибухівку заклали б у його автомобіль, а не у мопед, який був на далекій від депутата відстані.

"Якщо є посягання на конкретну особу, то вибухівку підкладають у той транспортний засіб, у якому ця особа їхатиме. Якщо ця вибухівка підкладається в мопед, мотоцикл і таке інше, то планується, що людина буде проходити повз".

Ганна Маляр, кримінолог

За неофіційною інформацією, Михайло Морміль проживав у тому ж будинку, біля якого пролунав вибух. Раніше друг загиблого Руслан Болгов написав на сторінці Facebook, що підполковник "казав, що хвилювався за своє життя та що на ним стежать".

На відео з камери спостереження видно, що за кілька секунд до вибуху Михайло Морміль ішов у напрямку, імовірно, свого під’їзду. У той же час, троє чоловіків – політолог Бала, нардеп Мосійчук та його охоронець Кушнір – виходять із телеканалу та йдуть у протилежному напрямку.

Мопед, у якому була закладена вибухівка, стояв навпроти під’їзду, до якого, імовірно, прямував Морміль. Вибух пролунав, коли троє чоловіків та Морміль пройшли один повз одного. На той момент Морміль перебував до мопеду ближче, ніж чоловіки.

За повідомленнями прокуратури, слідство з’ясувало, що вибухівка була з дистанційним керуванням. Тобто, вона спрацювала не в запрограмований час, а тоді, коли цього захотів зловмисник.

Маляр наголосила, що слідчі обов’язково мають розглядати версію замаху на життя Морміля, оскільки вона «абсолютно логічна».

Джерело фото

Схожі публікації