Вороненков був свідком у справі про агресію РФ і анексію Криму

Вороненков давав цінні свідчення про участь російських військ на території України

Про головне

Яна Вичавка

Убитий екс-депутат Денис Вороненков був свідком у справі про дії російських військовослужбовців на території України

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на прес-конференції, відповідаючи на запитання, чому Вороненкова охороняв офіцер Управління розвідки, передає Українська правда.

"Тому що пан Вороненков давав цінні свідчення про участь російських військ на території України. Як відомо, Управління розвідки має отримувати інформацію, що становить державний інтерес за межами України, а також на окупованих територіях Криму та Донбасу. Відтак, отримання інформації з приводу того, що відбувається з боку країни-агресора на цих територіях, входило у повній мірі до компетенції Управління розвідки". 

 Юрій Луценко, генеральний прокурор 

На уточнення, чи Вороненков, окрім справи щодо державної зради Віктора Януковича та злочинів проти Майдану, був свідком ще у третій справі, Луценко відповів ствердно:

"Він давав покази, у тому числі, про участь військових формувань Російської Федерації на нині окупованих територіях, у першу чергу Криму. Вороненков був у цій справі свідком. Цю справу веде Управління війни Військової прокуратури ГПУ. Воно збирає докази участі Російської Федерації та скоєння воєнних злочинів військовослужбовців на окупованих територіях".  

 Юрій Луценко, генеральний прокурор 

Джерело фото

Схожі публікації