Водій Mercedes сплатить 3,4 мільйони гривень штрафу за литовські номера

Він не дотримався норм ввезення авто в режимі "тимчасового ввезення"

Про головне

Ярина Боринець

Суд притягнув до адміністративної відповідальності водія, який ввіз автомобіль без плати митних платежів

Про це повідомляє Новое время з посиланням на ДФС України.

При перетині кордону в пункті пропуску Нові Яриловичі власник автомобіля пред'явив митникам паспорт громадянина Литовської Республіки, що дозволяло йому як нерезиденту ввезти авто без сплати митних платежів в митному режимі "тимчасове ввезення" терміном до одного року.

Тим часом, митники встановили, що цей громадянин має громадянство і постійне місце проживання і в Україні.

У ДФС нагадали, що резидентам дозволено ввозити автомобілі в режимі "тимчасового ввезення" під зобов'язання про їх зворотне вивезення, але при цьому основною вимогою є сплата всіх належних платежів: мита, ПДВ та акцизного податку.

Також у відомстві додали, що санкції митного законодавства передбачають накладення на порушника штрафу в розмірі 300% несплаченої суми митних платежів.

У ДФС констатують значне збільшення в поточному році кількості порушень митних правил, пов'язаних з незаконним ввезенням і використанням на території країни транспортних засобів, зареєстрованих в іноземних державах.

Станом на 1 листопада 2017 року Україна знаходиться понад 59 тисяч транспортних засобів з литовської реєстрацією, левова частка яких - 44,6 тисяч - ввезена в режимі "тимчасового ввезення".

За запитом ДФС митники Литви підключилися до розслідування законності ввезення та використання в Україні таких автомобілів.

Джерело фото

Схожі публікації