В Одесі та Запоріжжі відзначили річницю "Жовтневої революції"

100-річчя революції підтримали проросійські активісти

Про головне

Ярина Боринець

В Одесі 7 листопада група проросійських активістів поклала квіти на Куликовому полі

Заодно вони прибрали встановлений раніше "пам'ятник" у вигляді червоної фігури з гумористичними гаслами.

Про це повідомляє Українська Правда.

Символічна фігура з молотом у руці, що наступає на зображення свастики, з'явилася на площі у вівторок вранці. На "скульптурі" комуністичні гасла ("Пролетарі всіх країн, єднайтеся!") сусідували з жартівливими ("Слава капіталістичній праці! Друкарський верстат у кожен дім!", "Вся влада уяві" тощо). 

Поліція оточила картонну фігуру. Правоохоронці перевіряли підозрілу сумку і паперову скульптуру біля Будівлі профспілок на наявність вибухонебезпечних речовин і пристроїв. Втім, перевірка вибухонебезпечних речовин чи пристроїв не виявила.

Правоохоронці зняли оточення, виставлене навколо "арт-об'єкту" вранці. Охороняти громадський порядок на площі продовжують чотири екіпажі поліції. "Куліковці" поклали квіти до Братської могили жертв громадянської війни і Будинку профспілок, після чого почали розходитися.

Крім того, в Запоріжжі пройшов мітинг на честь 100-ї річниці Жовтневої революції. Як повідомляють із посиланням на обласне управління Нацполіціі "Українські новини", поліцейські затримали двох осіб за використання забороненої радянської символіки на ньому. За даними відомства, в акції у сквері біля пам'ятника борців за встановлення радянської влади брали участь близько 100 осіб.

Джерело фото

Схожі публікації