В Авдіївці відновили централізоване водопостачання — ДСНС

Працівники фільтрувальної станції потрапили під обстріл

Про головне

Буняк Тетяна

Водопостачання у місті Авдіївка на Донеччині поновилося зранку 23 квітня

Про це повідомляє "Громадське" зі слів Головного управління Держслужби надзвичанйих ситуацій у Донецькій області.

"Станом на 05:00 23 квітня водопостачання населення м. Авдіївка (22 тис. чоловік), с. Ласточкіно та с. Орлівка Ясинуватського району (1500 чоловік) відновлено в повному обсязі". 

Головне управління ДСНС у Донецькій області

Нагадаємо, 22 квітня працівники Донецької фільтрувальної станції (ДФС) вийшли на роботу в супроводі спостерігачів ОБСЄ і приступили до установки устаткування.

Раніше в ОБСЄ заявили, що роботу Донецької фільтрувальної станції, яка потрапила під обстріл 17 квітня, можна буде відновити тільки тоді, коли сторони нададуть переконливі та надійні гарантії безпеки.

17 квітня працівники фільтрувальної станції потрапили під обстріл. Тоді поранення дістали п’ятеро людей, один з них — у важкому стані.

Місія ОБСЄ відвідала лікарню, де перебувають постраждалі від обстрілу співробітники ДФС.

Сполучені Штати засудили обстріл Донецької фільтрувальної станції, внаслідок якого постраждали п’ятеро співробітників ДФС.

Удень 18 квітня роботу Донецької фільтрувальної станції остаточно призупинили. Про це у коментарі Громадському розповів виконувач обов’язків комунального підприємства «Вода Донбасу» Олександр Євдокімов.

Водночас, бойовики заявили про 5-денну зупинку роботи Донецької фільтрувальної станції.

Це друга зупинка Донецької фільтрувальної станції з початку 2018 року.

20 квітня в Авдіївку припинили подачу води через зупинку роботи Донецької фільтрувальної станції.

Нагадаємо, Донецька фільтрувальна станція забезпечує водою Авдіївку, селища поблизу неї — Спартак, Опитне, Верхньоторецьке, а також частини Ясинуватої та Донецька. Деякі будівлі із системи всієї станції зараз перебувають на підконтрольній Україні території, насосні станції — на окупованій.

Джерело фото

Схожі публікації