Ужгородських активістів побили невідомі в масках

Напади трапилися серед білого дня

Про головне

Ярина Боринець

Невідомі в балакалавах напали на двох активістів в Ужгороді

Про першого постраждалого на своїй сторінці Facebook повідомив представник молодіжної організації "Фундація регіональних ініціатив" Максим Кицюк. Як розповів активіст, троє в балаклавах серед білого дня побили Івана Дюлая, який зараз не знаймається активною громадською діяльністю, однак відвідує мирні акції.

"Хтось розв’язує відкриту фізичну травлю проти членів організації, яка вже 15 років доводить своєю діяльністю, що для країни важливі об`єднання всіх зусиль - і "правих" і "лівих" і байдужих. Але з’явились люди, які не вчили історію і вирішують, що їм можна вершити таку "справедливість".

Микола Кицюк, представник організації ФРІ

Микола Кицюк вважає, що побиття пов'язане з акцією, присвяченою святу 8 березня.

Odoo CMS - велика картинка

Іван Дюлай

Джерело фото

Другого активіста, Івана Данацка, побили по дорозі до Закарпатського окружного суду, де чоловік збирався подати позов про заборону проведення організацією "Карпатська січ" маршу нацистів, який мав би пройти в Ужгороді 17 березня.

Про це Іван Данацко написав на своїй сторінці Facebook.

"Я вже йшов у напрямку суду, по набережній Незалежності і між пам'ятником Пушкіна та школою ім. Масарика на мене ззаді напали троє "шакалів", які вдарили мене ззаді кастетом, скинули на землю, попинали ногами, а коли встав і почав з ними битись - втікли. Сказали Вони, що це тобі за "Карпатську сИчу" і все це знімали на відео, так-як це зрозуміло, що був "заказ", але також це все бачили діти, які сиділи в той час на лавочках, на набережній Ужа..."

Іван Данацко, побитий активіст

Джерело фото

Схожі публікації