Український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування

Українець назвав умову припинення голодування

Про головне

Ярина Боринець

Режисер Олег Сенцов, який відбуває 20-річний тюремний термін у Росії за звинуваченням у ніби-то тероризмі, оголосив безстрокове голодування

Як розповів "Медиазоне" адвокат Дмитро Дінзе, який відвідав Сенцова в колонії "Білий ведмідь" в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, засуджений вимагає звільнення всіх українських політв'язнів в Росії.

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом і знаходиться в колонії міста Лабитнангі, оголошую безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою її припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ".

із записки Олега Сенцова

У вересні 2017 року Олега Сенцова забрали з якутської колонії і відправили по етапу. У листопаді його через Іркутськ, Челябінськ і Тюмень привезли в Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу - місто знаходиться за Полярним колом. Там розташована ІК-8, яку неофіційно називають "Білим ведмедем".

Олег Сенцов засуджений за наби-то підготовку терактів в Криму. Сам він заперечує провину. На підтримку виступали багато діячів культури, в тому числі Олександр Сокуров, Андрій Звягінцев, Олексій Герман-молодший, Володимир Котт і Павло Бардін. Президент Володимир Путін відмовився помилувати Сенцова.

Джерело фото

Схожі публікації