Український Ан-124 врятував літак А380, який втратив двигун і застряг у Канаді

"Руслан" доставив до Канади новий двигун для французького літака

Про головне

Аліна Лісненко

Французький літак А380, який застряг в Канаді без одного двигуна, вдалося повернути до європи завдяки українському літаку Ан-124

На борту "Руслана" був доставлений новий двигун, повідомляє УНІАН.

Інцидент зі знаменитим гігантом, що належить французькій Air France, стався ще 30 вересня. У літака, що летів за маршрутом Париж - Лос-Анжелес над Гренландією відірвало передню частину правого двигуна разом із вентилятором. На борту літака знаходилися 496 пасажирів і 24 члени екіпажу. В результаті літак був змушений здійснити екстрену посадку на трьох двигунах на базі ВПС Канади "Гус-Бей", а пасажири - провести там зайві 24 години.

Пізніше частини двигуна, які відірвалися, були виявлені на льодовику в Гренландії, підняті вертольотом і доставлені для дослідження в Париж. Через цей інцидент Федеральне управління цивільної авіації США видало припис до всіх авіакомпаній, що володіють літаками А380 з двигунами GP7200 виробництва об'єднання Engine Alliance, провести візуальний огляд втулок вентиляторів всіх аналогічних двигунів.

Інша проблема виявилася складнішою - французький літак надовго застряг у віддаленому канадському аеропорту, його "порятунок" тривав більше двох місяців і завершився лише нещодавно.

За кілька днів до цього з Європи до Канади був відправлений новий двигун GP7200. Для його доставки був використаний літак Ан-124 "Руслан", що належить українським "авіалініям Антонова".

Зворотнім рейсом цей же літак доставив до Британії залишки пошкодженого двигуна, де їх будуть вивчати в компанії General Electric, йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації