Україна потрапила в трійку країн із найпомітнішим зростанням цінності громадянства

Просування України у рейтингу пов’язане із запровадженням безвізового режиму

Про головне

Буняк Тетяна

Україна за рік піднялася з 99 на 80 місце в Індексі громадянств світу від компанії The Henley & Partners (Kochenov Quality of Nationality Index, QNI) та опинилася у трійці країн із найпомітнішим зростанням цінності громадянства. Дослідження охоплює 209 країн.

Про це повідомляє "Village.com".

Просування України у рейтингу пов’язане із запровадженням безвізового режиму з країнами Шенгенської зони – кількість країн із безвізовим в'їздом для українців за рік збільшилася з 81 до 115 країн. Оскільки рейтинг QNI також враховує внутрішні чинники (масштаб економіки, розвиток людського потенціалу, громадський порядок і стабільність), зазначається, що Україна могла б мати кращий показник, якби, зокрема, не збройний конфлікт на сході країни. Для порівняння, у 2013 році Україна посідала 74 місце, а в 2014-му – 78 місце.

Уперше за останні п'ять років перше місце у рейтингу посіла Франція, а не Німеччина, щоправда з дуже незначним відривом. Також у першій десятці індексу: Ісландія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Італія, Ірландія. Останніми у рейтингу є Афганістан і Сомалі.

Важливим фактором при визначенні індексу є можливість отримати громадянство через інвестиції в економіку країни. Серед так країн – Австрія, Мальта, Кіпр, Антигуа і Барбуда.

Джерело ілюстрації

Схожі публікації