У Росії торгові центри зобов'яжуть перенести кінотеатри і дитячі комплекси на перші поверхи будівель

Держдума має намір посилити кримінальну відповідальність за надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки

Про головне

Ярина Боринець

Депутати Держдуми зобов'яжуть власників торгових комплексів перенести кінотеатри і дитячі комплекси на нижні поверхи будівель.

Відповідні законодавчі ініціативи з'являться вже навесні 2018 року, заявив заступник голови комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Анатолій Виборний.

Про це пише "ТАСС".

Крім того, розповів парламентарій, Держдума має намір посилити кримінальну відповідальність за надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки.

Раніше фракція "Єдиної Росії" вже зверталася до міністерства будівництва і ЖКГ з проханням заборонити розміщення дитячих ігрових зон і кінотеатрів вище другого поверху в торгово-розважальних комплексах.

Депутатська ініціатива стала відповіддю на пожежу в кемеровському ТЦ "Зимова вишня", в результаті якого загинули 64 людини, в тому числі 41 дитина. За даними слідства, займання почалося на четвертому поверсі ТЦ, де розташовувалися дитячий майданчик і кінотеатр.

За фактом пожежі в "Зимовій вишні" було порушено кримінальну справу за статтями "заподіяння смерті з необережності", "порушення вимог пожежної безпеки" та "надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки". У рамках розслідування затримано семеро осіб, включаючи керівництво ТЦ і чиновницю адміністрації Кемеровської області.

Джерело фото

Схожі публікації