У Пхьончхані відбулася церемонія відкриття XІІ зимових Паралімпійських ігор

Україна виступатиме лише у біатлоні, лижних гонках та сноуборді

Про головне

Ярина Боринець

Наймасштабніші зимові Паралімпійські ігри офіційно розпочалися з церемонії відкриття в Пхьончхані, Південна Корея

Про це повідомляє "Радіо.Свобода".

У змаганнях розіграють 80 комплектів нагород у 6 видах спорту – гірські лижі, сноуборд, пара-хокей, керлінг на інвалідному візку, спортивне катання на лижах по пересіченій місцевості та біатлон.

Україна виступатиме лише у біатлоні, лижних гонках та сноуборді. Майже у кожній дисципліні змагання відбуватимуться у трьох видах: сидячи, стоячи та серед спортсменів з вадами зору, таким атлетам допомагають гайди. Загалом під синьо-жовтим прапором виступатимуть 30 спортсменів, серед яких 10 помічників для атлетів з вадами зору.

У змаганнях з 9 по 18 березня візьмуть участь 567 спортсменів із 48 країн світу, а також нейтральна паралімпійська делегація з Росії. На відміну від Зимових Олімпійських ігор минулого місяця, де північні та південнокорейські спортсмени брали участь у церемонії відкриття під єдиним прапором, обидві країни вийшли на відкриття Паралімпійських ігор окремо.

Основні змагання розпочнуться 10-го березня з гірських лиж у чоловіків і жінок.

Вперше в історії України чемпіони та призери Паралімпійських ігор будуть відзначені в рівній мірі з олімпійцями. За "золото" паралімпійці отримають премії у розмірі 125 тисяч доларів США, за "срібло" – 80 тисяч та за "бронзу" – 55 тисяч. До цього часу паралімпійські спортсмени отримували втричі менше.

Джерело фото

Схожі публікації