У Міноборони назвали розмір нових зарплат бійців АТО

Військові отримують додаткові бонуси за безпосередню участь у бойових діях та збиту техніку противника

Про головне

Яна Вичавка

З першого вересня заробітна плата військовослужбовців, які проходять службу в зоні АТО на сході України, становить 17 тис. грн

Про це під час брифінгу в вівторок, 12 вересня, заявив начальника Департаменту фінансів Міністерства оборони України Сергій Галінський, передає Тиждень.ua.

Так, з 1 вересня 2017 року заробітня плата військового в званні «солдат» становить 17 тис грн.

Галінський роз’яснив, що 7 тис. грн - це основне грошове забезпечення, 10 тис. грн - це доплата, яка починається, коли солдат провів в АТО повний місяць. Також, військові отримують додаткові бонуси за безпосередню участь у бойових діях та збиту техніку противника.

Зазначається, що зарплати військовослужбовців ВДВ і морської піхоти вищі, аніж у військових інших підрозділів Збройних сил України.

"Обсяг видатків 2017 року дозволяє нам в повному обсязі забезпечити виплату грошового забезпечення на рівні не менше 2016 року і заробітну плату з урахуванням зростання мінімальної зарплати в державі",  

наголосив очільник Департаменту фінансів Міноборони 

Він відзначив, що Міноборони має достатньо коштів на відновлення озброєння та військової техніки, підготовку військ, утримання та вдосконалення систем зв'язку.

"На даний момент заборгованості з виплатами винагород немає. У 2016 році ми витратили на винагороди учасникам АТО 1,9 млрд грн, а за 8 місяців поточного року - ми вже витратили 2,2 млрд грн",  

підкрислив Галінський

Раніше в Міністерстві оборони україни заявили, що щомісячний оклад військовослужбовцям, які проходять службу в зоні проведення АТО на Донбасі, буде збільшений у вересні.

"Це революційне рішення підвищить і соціальний захист військовослужбовців, і соціальну справедливість, водночас дозволить нам відійти від численної кількості надбавок, з яких сьогодні складається грошове забезпечення військовослужбовців",

заявив міністр оборони Степан Полторак

Нагадаємо, 30 серпня, Кабмін змінив порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям. Документ набуде чинності з 1 січня 2018 року.

Джерело фото

Схожі публікації