У Краснодарському краї Росії відключатимуть електрику для допомоги Криму

Через спеку на півострові різко зросло споживання електроенергії

Про головне

Оксана Чорна

Самостійно Крим може забезпечувати лише 30 відсотків необхідної електроенергії  

Через спекотну погоду в Краснодарському краї Росії з 20:00 до 23:00 відключатимуть електрику для споживачів у Криму та деяких районах краю.

Про це повідомляє Meduza.

Обмеження подачі електроенергії вводять, зокрема, через те, що регіональна енергосистема бере участь у "погашенні потреби значної частини споживачів республіки Крим".

На початку серпня графік тимчасового відключення електрики ввели на території Криму. 7 серпня без електрики на півострові протягом майже двох годин залишалися 108 тисяч людей.

Так звана влада Криму інформує, що через сильну спеку, що досягає 40 градусів, різко зросло споживання електроенергії, зокрема через використання кондиціонерів.

У кінці липня через аварійне відключення на території Краснодарського краю, звідки в Крим надходить електрика, весь півострів на кілька годин залишився без світла. Причиною аварії Міненерго назвало спеку.

Електропостачання Криму повністю здійснюється за рахунок енергомосту з Краснодарського краю, прокладеного у травні 2016 року. Самостійно Крим може забезпечувати лише 30 відсотків необхідної електроенергії.

Джерело фото

Схожі публікації