У Коломиї відкриють завод німецької компанії Leoni Ag, в який уже інвестували 16€ мільйонів

Завод спеціалізуватиметься на виробництві кабельних мереж для автомобілів

Про головне

Оксана Чорна

Німецька компанія Leoni AG, що має в Україні завод з виробництва кабельних мереж для автомобілів в місті Стрий (Львівська область), 29 вересня планує офіційно відкрити другий завод в Україні в місті Коломия (Івано-Франківська область)

Про це повідомив директор заводу Руслан Грем, передає Інтерфакс -Україна.

Завод також буде спеціалізуватися на виробництві кабельних мереж для провідних автобрендів, зокрема для автомобілів BMW. Обсяг інвестицій, вже вкладених в завод, складає 16 мільйонів євро.

Як уточнив директор заводу, восени відкриють першу чергу виробництва, а в подальших планах – відкриття чотирьох черг зі збільшенням кількості працівників і площі виробництва.

"Зараз на заводі у Стрию працює понад 7,5 тисяч працівників, в Коломиї на першому етапі планується працевлаштувати 1 тисячу працівників, до 2020 року – близько 5 тисяч осіб".

Руслан Грем, директор заводу 

Директор також розповів, що заробітна плата на новому підприємстві складе близько 7-8 тисяч гривень.

ТОВ "Леоні Вайерінг Системс УА" у Львівській області працює з 2003 року. У 2016 році виручка компанії склала 1,17 мільярдів гривень (у 2015 році – 1,09 мільярдів гривень), чистий прибуток – 202,6 мільйонів гривень (247,3 мільйонів гривень).

Заснована в 1917 році компанія Leoni, за її інформацією – світовий лідер в області систем електропроводки і кабельних технологій. У компанії працює понад 82 тисяч співробітників в 31 країні. У 2016 році продажі компанії перевищили 4,4 мільярдів євро.

Основними напрямками холдингу Leoni є виробництво дроту і кабелю для різних сфер індустрії, виробництво джгутів, проводів та інших комплектуючих для автомобільної промисловості. Ключові клієнти холдингу: General Motors, BMW, Volkswagen, Audi, Volvo, Cummins, Caterpillar.

Джерело фото

Схожі публікації