У Греції запалили вогонь зимових Олімпійських ігор 2018

Церемонія традиційно пройшла в одному з найбільших святилищ Стародавній Греції - Олімпії

Про головне

Ярина Боринець

Національна естафета Олімпійського вогню проходитиме через 17 міст і провінцій Південної Кореї, а участь у ній братиме 7,5 тисяч факелоносців

У Греції 24 жовтня запалили вогонь XXXIII Зимових Олімпійських ігор, які в 2018 році пройдуть в південнокорейському місті Пхьончхан.

Про це повідомляє Тиждень.ua.

Церемонія традиційно пройшла в одному з найбільших святилищ Стародавньої Греції - Олімпії, де свого часу зародилися Ігри.

За легендою, верховна жриця Гера (Катерина Лехо) передала вогонь грецькому лижнику Апостолосу Ангелісу, який став першим факелоносцем.

Пробігши кілька десятків метрів, Ангеліс передав естафету колишньому капітану збірної Південної Кореї з футболу Пак Чі Сону.

Зазначється, що в Греції вогонь пробуде 8 днів. Останньою крапкою естафети на Балканському півострові стануть Афіни.

З грецької столиці вогонь 31 жовтня на літаку буде доставлено на Корейський півострів, після чого почнеться національна естафета Олімпійського вогню. Вона проходитиме через 17 міст і провінцій Республіки, а участь у ній братиме 7,5 тисяч факелоносців. Загальна протяжність маршруту складатиме 2018 кілометрів.

9 лютого на церемонії на честь відкриття Ігор 2018 року олімпійський вогонь буде запалений у Пхьончхані та горітиме до 25 лютого - дати завершення змагань.

Джерело фото

Схожі публікації