У Дагестані заарештували чоловіка, який визволив сина з Ісламської Держави

Його запідозрили в пособництві тероризму

Про головне

Ярина Боринець

У Кизілюрті суд заарештував за підозрою в пособництві тероризму Казима Нурмагомедова

Жителя Дагестану відомий завдяки спробам визволити свого сина Марата з лав терористичної "Ісламської держави".

Нурмагомедов був затриманий 31 січня в Москві біля окружного військового суду, слухається справа його другого сина Шаміля - також у справі про пособництво тероризму, повідомляє "Meduza". Його адвокату і синові сказали, що везуть в ОВС Басманного району, але замість цього відправили в Дагестан, передає "Російська служба Бі-бі-сі".

"Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці. Його запідозрили в пособництві тероризму. Швидше за все, ці підозри пов'язані з молодшим сином Казима Нурмагомедова, Маратом".

адвокат Казима Нургомедова

Марат Нурмагомедов поїхав до Сирії в 2013 році і приєднався до ІД. Його батько, пенсіонер Казім Нурмагомедов протягом двох років намагався визволити сина звідти, для чого їздив на Близький Схід, в тому числі на територію ІД. У результаті Марату вдалося покинути Сирію і виїхати на Україну.

Брат Марата, бізнесмен Шаміль Нурмагомедов був заарештований за пособництво тероризму в січні 2017 року. Справа пов'язана з тим, що він відправляв гроші Марату (за його словами, щоб допомогти йому повернутися) та оплачував поїздки батьків на Близький Схід.

Джерело фото

Схожі публікації