У Чернівцях презентували «Ревю одного журналіста»

Книга – про життєвий шлях Арнольда Шварца

Про головне

Галина Волощук

15 лютого у Чернівцях презентували книгу чернівецького журналіста, шеф-редактора «Czernowitzer Allgemeine Zeitung» Арнольда Шварца «Ревю одного журналіста»

Ревю одного журналіста» – підсумок 25-ти річного життєвого шляху Арнольда Шварца, безпосередньо пов’язаного із журналістикою. Ця оповідь цікава не лише тим, що висвітлює стан чернівецької і буковинської журналістики приблизно перших 30-ти років ХХ століття, а й життям інших журналістів, репортерів та їх кумедних історій.

Книга є унікальною, оскільки вона має в основі реальну історію журналістики 1993-1998 років. 

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

«Ця книга цінна не лише інформацією, вона розповідає про журналістику тих часів, про життя газетярів, ЗМІ, та головного героя Арнольда Шварца. Інколи ці історії настільки неймовірні та фантастичні, що здається що це вигадка а не справжня історія». 

Інга Кейван, модератор

Із книги, крізь призму професійного зростання Арнольда Шварца, можна також довідатися про те, якими були основні професійні принципи тогочасних журналістів, до яких тем посилювалася увага, про те, як ЗМІ поступово виходили на новий рівень стосунків, зав’язків із громадськістю, про перші журналістські розслідування, про появу вільної журналістики, про її вплив на суспільну думку.

«Книжка є своєрідним зрізом тогочасної епохи, і вона буде цікава не тільки журналістам, незважаючи на те, що автор в легкій формі розповідає про особливості тогочасної преси. Але крізь пресу ми дізнаємось про реалії тогочасного нашого міста».  

Лілія Шутяк

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Трансляцію події можна переглянути за посиланням.

Фото Василя Салиги

Схожі публікації