У Чернівцях презентують книгу розмов Тімоті Снайдера з Тоні Джадтом

24 червня відбудеться презентація книги «Роздуми про ХХ століття»

Про головне

Аліна Лісненко

Один зі співавторів «Роздумів» американський історик Тімоті Снайдер зазначає, що «ця книжка є історичною розвідкою, біографією та етичним трактатом». У фокусі його розмов із Тоні Джадтом – «історія сучасних політичних ідей у Європі та Сполучених Штатах; влада і справедливість у розумінні ліберальних, соціалістичних, комуністичних, націоналістичних і фашистських інтелектуалів від кінця XIX до початку XXI століть».

На думку Тімоті Снайдера, одними із найважливіших у їхніх розмовах із Тоні Джадтом стали «роздуми про обмеження (і здатність до відродження) політичних ідей, а також про моральні поразки (і обов’язки) інтелектуалів у політиці».

Водночас «Роздуми про ХХ століття» – це також і біографія історика й есеїста Тоні Джадта, який народився в Лондоні в середині XX століття, після катаклізму Другої світової війни та Голокосту, у час, коли комуністи утверджували владу у Східній Європі.

Дослідниця історії Східної Європи, професорка інтелектуальної історії Європи Єльського університету Марсі Шор вважає «Роздуми про ХХ століття» чи не найвдалішою із книжок, над якими працював Тоні Джадт, бо «через діалог, розмову між собою ці двоє визначних істориків приходять до ідей, до яких, певно, ніколи не прийшли б поодинці».


Odoo CMS - велика картинка

Презентація книги розмов Тімоті Снайдера з Тоні Джадтом «Роздуми про ХХ століття» від видавництва репортажної та документальної літератури «Човен» відбедться 24 червня в Літературному целанівському центрі. 

Початок о 19:00. 

Учасники: Андрій Мінаєв – історик, дослідник інтелектуальної історії ХХ ст. Ігор Балинський – співзасновник видавництва «Човен».

Модераторка: Лілія Шутяк – дослідниця репортажної літератури, прес-секретарка Meridian Czernowitz  

Вхід вільний.

Джерело зображення

Схожі публікації