У Чернівцях мер наклав вето на рішення про «незмінних» головних лікарів

Погодитися із зауваженнями міського голови або підтвердити своє попереднє рішення депутати міськради зможуть вже завтра

Про головне

Ірина Капуш

Міський голова Чернівців зупинив дію рішення міської ради, яке дозволяє керівникам комунальних закладів охорони здоров’я, що призначені на посаду до першого січня 2012 року, продовжувати працювати без укладання контракту

Про це повідомляє "molbuk.ua" з посиланням на прес-службу Чернівецької міської ради.

"Міський голова звертає увагу, що законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", жодним іншим нормативно-правовим актом міським радам не надано повноважень приймати рішення, які регулюють трудові відносини, в тому числі щодо трудових відносин з керівниками комунальних закладів охорони здоров’я. Наразі в трудових відносинах з керівниками підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, в т.ч. і закладів охорони здоров’я, від імені територіальних громад повноваження роботодавця здійснюють сільські, селищні, міські голови".

прес-служба Чернівецької міської ради

Зазначається, що головні лікарі комунальних підприємств мають обиратися на конкурсних засадах.

"Відповідно до статті 16 Основ законодавства України про охорону здоров’я керівники державних та комунальних закладів охорони здоров’я призначаються на посаду уповноваженим виконавчим органом управління власника закладу охорони здоров’я на конкурсній основі шляхом укладання з ними контракту на строк від трьох до п’яти років".

прес-служба Чернівецької міської ради

Також у повідомлені йдеться, що погодитися із зауваженнями міського голови або підтвердити своє попереднє рішення депутати зможуть завтра, під час другого дня пленарного засідання 53 сесії Чернівецької міської ради VIІ скликання.

Джерело фото

Схожі публікації