У Чернівцях читатимуть вірші про Париж та Пауля Целана

22 червня відбудеться презентація дебютної поетичної збірки Павла Матюші «Париж.Сплін»

Про головне

Аліна Лісненко

22 червня в Літературному целанівському центрі відбудеться презентація дебютної поетичної збірки Павла Матюші «Париж.Сплін»

У книжці представлено паризький період життя автора. Це історія кохання і досвіди, які за словами Ґемінґвея, «до кінця днів залишаються з тобою». 

«Париж. Сплін», на думку Юрія Андруховича, дуже інтимна збірка.

«Автор довіряє читачеві свою меланхолію, паризьку нервову поривність і дотепну гіркоту, не озираючись на можливі й дуже навіть ймовірні упередження».

Юрій Андрухович, письменник

Odoo CMS - велика картинка

«Нам, читачам, лишається віднаходити в цій книзі знайомі ілюзії та голоси, впізнавати ландшафти Києва та географію Парижа, реагувати на назви вулиць і прізвища поетів. Іноді дивуватись, іноді скептично гмикати, повторюючи час від часу: о! це нестерпно гарна історія!».

Сергій Жадан, письменник

Поетична збірка Павла Матюші нагадує сік манго з екстрактом каєнського перцю. Франція, а точніше Париж, постає ледь не в кожному рядку, так само як ніжність і любов до жінки. Сум, радість, відчай, надія – усе мерехтить і зливається в цій любові, що подекуди стає фатальною, утім невідступно супроводжує ліричного героя в його мандрах. Поет у текстах, мов перелітний птах, зникає за горизонтом своїх почуттів, однак в кінці очікувано повертається «додому».

Початок презентації о 18:30. Модерує Лілія Шутяк. Вхід вільний.

Схожі публікації