У Брюсселі стартував п’ятий саміт "Східного партнерства"

Порошенко вже зустрівся із Меркель

Про головне

Аліна Лісненко

24 листопада у Брюсселі розпочався п’ятий саміт "Східного партнерства" на рівні глав держав та урядів

Євросоюз на саміті представляють президент Європейської ради Дональд Туск, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, голова зовнішньополітичної служби Федеріка Могеріні, європейський комісар з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Ган і європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом, повідомляє Тиждень.

Країн-учасниць "Східного партнерства" представляють президент України Петро Порошенко, президент Вірменії Серж Саргсян, президент Азербайджану Ільхам Алієв, прем’єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі та прем’єр-міністр Молдови Павел Філіп.

Замість президента Білорусі Олександра Лукашенко, який відмовився від участі в саміті, Мінськ представлятиме міністр закордонних справ Володимир Макей.

"Що стосується запрошень, то вони були адресовані главам держав та урядів відповідних країн в залежності від Конституції. Кого направити - це вибір кожної країни. Ми зрозуміли, що у випадку з Білоруссю вона буде представлена міністром закордонних справ".  

європейський дипломат

Тим часом Президент Петро Порошенко у Брюсселі зустрічається з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє Укрінформ.

Участь у зустрічі також беруть представники делегацій двох країн.

Джерело фото

Схожі публікації