Центр UA презентували картину передвиборчих програм кандидатів у президенти

Аналітики дослідили позиції кандидатів у ключових сферах політики

Про головне

Галина Волощук

18 квітня у Чернівцях представники ГО “Центр UA” презентували результати аналізу передвиборчих програм кандидатів у президенти, які вийшли у другий тур

Аналітики дослідили позиції кандидатів у ключових сферах політики, які належать до компетенцій президента. 

“Напередодні виборів та процесів виборчої кампанії ГО “Центр UA” намагалася додати раціональності у виборчий процес. Напередодні першого туру ми презентували аналіз ТОП-10 програм кандидатів за даними соціологів. Сьогодні ми будемо говорити про програми двох кандидатів, які змагатимуться за президентське крісло уже в другому турі”. 

Ольга Обершт, координаторка ГО “Центр UA”

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

За даними організації, найменша явка на перший тур виборів була зафіксована в Донецькій, Закарпатській, Луганській, Одеській, Херсонській та Чернівецькій області. На Буковині явка склала 56,7%.

“Ми говорили напередодні першого туру про ТОП-10 кандидатів, і результати майже співпали, але в ТОП-10 увійшов Юрій Тимошенко, а не  Олександр Шевченко”. 

Ольга Обершт, координаторка ГО “Центр UA”

Проаналізувавши програми обох кандидатів, експерти зазначили, що більше половини виборців підтримали перехід до Будапештського меморандуму в переговорах щодо завершення війни на сході України.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Ольга Обершт радить звертати увагу на те, що в Конституції чітко прописані повноваження Президента України, і програми часто схилені на бік тих повноважень, яких Президент немає. Тому аналіз програм був зроблений для того, аби показати виборцям напередодні другого туру виборів реальну картину того, за що вони будуть голосувати. 

Трансляцію події дивіться за посиланням.

Фото Анастасії Бойчук

Схожі публікації