Суд виправдав скандального ректора університету податкової служби

Суд визнав невинним в заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем екс-ректора Мельника

Про головне

Аліна Лісненко

Бородянський районний суд Київської області визнав невинним в заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем колишнього ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника

Відповідне рішення Бородянського райсуду від 5 грудня 2017 року розміщено в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє Інсайдер.

"Визнати невинним у пред'явленому обвинуваченні в скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах - ІФ) Кримінального кодексу України, і виправдати його за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України у зв'язку з недоведеністю складу злочину в його діянні". 

рішення суду 

Крім того, суд залишив без розгляду цивільний позов Університету державної фіскальної служби України по Мельнику про відшкодування майнової шкоди у розмірі 33,4 млн гривень.

Суд зняв арешт, накладений у 2015 році Шевченківським районним судом Києва, з належної Мельнику частки в статутному фонді ТОВ "Науково-освітній центр "Сонячна світлиця" імені В. В. Щербинського.

"Ми підемо в апеляцію, і я впевнений, що у нас є аргументи для того, щоб апеляційний суд все-таки визначив йому покарання". 

Юрій Луценко, генпрокурор України

Він додав, що прокуратурі вдалося домогтися через Вищий господарський суд повернення в державну власність незаконно приватизованого майна і що є докази здійснення незаконної приватизації держмайна за вказівкою Мельника, йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації