Суд скасував вирок бойовику "ДНР" з Бразилії, якого засудили до 13 років позбавлення волі

Щодо Рафаеля Маркуса Лусваргхі призначили новий розгляд в суді першої інстанції

Про головне

Оксана Чорна

Апеляційний суд Києва скасував вирок бразильцю Рафаелеві Маркусу Лусваргхі, засудженому за участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків "ДНР"

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду.

18 серпня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва задовольнила апеляційні скарги захисника в інтересах Рафаеля Маркуса Лусваргхі та обвинуваченого Рафаеля Маркуса Лусваргхі. Цим рішенням колегія скасувала вирок Печерського райсуду Києва від 25 січня 2017 року.

Крім того, суд призначив новий розгляд в суді першої інстанції.

Згодом в Аппеляційному суді пояснили, що рішення про скасування вироку Печерського суду ухвалили у зв'язку з тим, що "вирок суду першої інстанції щодо Рафаеля Маркуса Лусваргхі не відповідає вимогам законності".

Також колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва встановила, що суд першої інстанції порушив право обвинуваченого Лусваргхі на захист.

Бразильцю Лусваргхі продовжили запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 діб, починаючи з 17 серпня по 15 жовтня.

Нагадаємо, українські правоохоронці затримали бразильця Лусваргхі в жовтні минулого року в аеропорту "Бориспіль" відразу після його прибуття в Україну з Бразилії.

Слідство встановило, що з вересня 2014 - по травень 2015 року він знаходився в складі 1-го мотострілецького батальйону "Вікінг" 1-ї бригади "ДНР".

У січні цього року Печерський суд Києва засудив громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусваргхі до 13 років в'язниці.

Джерело фото

Схожі публікації