США, Велика Британія та Франція завдали удару по Сирії

Мішенню британського авіаудару по території Сирії були склади із хімічною зброєю

Про головне

Аліна Лісненко

Атака стала відповіддю на застосування хімічної зброї сирійським урядовим режимом Башара Асада 7 квітня в місті Дума, що у Східній Гуті 

Метою операції було знищення місця зберігання хімічної зброї у Сирії , повідомляє "Громадське радіо".

У Пентагоні заявили, що бомбардування відбулися в районі столиці Дамаск та двох локаціях у місті Хомс. Це була точкова операція. Коаліція поки не планує атаку на інші точки в Сирії.

«Внесок Об’єднаного королівства до уважно скоординованих спільних дій був зроблений чотирма літаками ВПС Tornado GR4s. Вони запустили крилаті ракети Storm Shadow по військовому об’єкту (колишній ракетній базі), що знаходиться у 15 милях на захід від міста Хомс. За нашими оцінками, там режим зберігав запаси хімічної зброї у порушення зобов'язань Сирії відповідно до Конвенції про заборону хімічної зброї».

заява уряду Великої Британії

Для американських сил операція пройшла без втрат. Інформацію підтвердили голова парламенту Британії Тереза Мей та уряд Франції. Генеральний консул НАТО Єнс Столтенберг підтримав удар по Сирії.

За інформацією Reuters, Росія встигла попередити про атаку коаліції. Сирійський уряд заздалегідь знав про атаку коаліції на чолі з США, тому евакуював усе персонал та важливе устаткування з потенційних точок. 

Джерело фото

Схожі публікації