Siemens звинуватили у загрозі сувернітету Росії

Відкрито судову справу

Про головне

Ярина Боринець

Компанія «Технопромекспорт», що входить в структуру «Ростех», звинуватила Siemens у загрозі суверенітету Росії

Про це йдеться в зустрічному позові «Технопромекспорт» з приводу контракту на поставку газових турбін Siemens. Про зміст позову повідомляє РБК з посиланням на двох осіб, близьких до однієї зі сторін розгляду, передає Meduza.

За умовами контракту, Siemens зобов'язала поставити турбіни для Таманської ТЕС в Краснодарському краї. У контракті обмовляється, що їх використання на інших об'єктах можливе тільки з дозволу постачальника. Таким чином німецька компанія намагалася домогтися гарантій виконання європейських санкцій, введених проти Росії. «Технопромекспорт», закупивши турбіни, відправив їх до Криму.

У позові «Технопромекспорт» йдеться про те, що за допомогою особливих умов контракту Siemens прагнула змусити російську сторону виконувати санкції ЄС - саме в цьому позивач вбачає загрозу суверенітету Росії.

«Технопромекспорт» висуває ще дві претензії. По-перше, умови контракту порушують принцип вільного переміщення товарів у рамках єдиного економічного простору Росії. По-друге, Siemens порушила інтереси жителів Криму, заборонивши поставки обладнання на півострів.

У своєму позові російська компанія просить суд визнати нікчемними пункти контракту з Siemens, в яких обумовлюються особливі обмеження.

Джерело фото

Схожі публікації