СБУ затримала зловмисників, які переробляли та продавали зброю

Банда продавала зброю по всій Україні

Про головне

Яна Вичавка

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією встановили та затримали п’ятьох громадян України, причетних до організації незаконної реалізації зброї та боєприпасів

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисники налагодили розгалужену мережу збуту вогнепальної зброї представникам криміналітету по всій території України. Під час обшуків за місцями проживання і тимчасового перебування членів угрупування на території Київської та Запорізької областей, оперативники вилучили ручний кулемет Калашникова, чотири автомати АКМС та АКС, дванадцять пістолетів різних марок, у тому числі револьвери, два пістолети-кулемети, гранату РГД-5, карабін, глушник, понад 700 набоїв різного калібру та велику кількість складових частин до вогнепальної зброї.

Зловмисників затримали. Тривають слідчо-оперативні дії.

У Києві співробітники СБУ також затримали місцевого мешканця, який налагодив підпільне виготовлення та переоснащення зброї. Оперативники вилучили у нього два нарізні карабіни і три тисячі набоїв, понад двадцять три тисячі капсул до патронів, майже тридцять кілограмів пороху та спеціальне знаряддя для їхнього виготовлення.

Триває досудове слідство у рамках кримінального провадження за ст. 263, ст. 263-1 Кримінального кодексу України.

Джерело фото

Схожі публікації